Kbra_ Merhaba kızlar 23 haftalık hamileyim dün ayrıntılı ultrason girdim ve doktor bebeğin bir böbregi az oranla biraz daha büyük oldugunu söyledi ve sonra amniyosentez sıvısı aldır down sendromlu olup olmadıgını ögrenirsin gibi seyler duydum . Down sendromlu olsa başka şeylerde çıkmaz mı hiç bir yerinde problem görülmedi ikili testimde temizdi. Benim gittigim doktorum da büyük ama bir sorun teşkilat etmiyor doguma kadar düzelir yada dogduktan sonra dedi ama ayrıntılada ki kafamı karıştırdı böyle bir durumla karsılasan var mı? Bu arada cinsiyetimiz kız.
Esmaal Kbra_ böbrekle birlikte kalptede bi parlaklık olursa down sedromu için sıvı aldırıyolar diye biliyorum.tek başına böbrek bi anlam ifade etmiyor araştırdığım kadarıyla
Espbulut Kbra_ mutlaka başka doktora , gerekirse doktorlara gidin. Hepsini kastetmiyorum ama bazılarına doktor olsalar bile güvenim kalmadı. İmkanınız varsa mutlaka gidin , inşallah normaldir değerler. Hayırlı doğumlar şimdiden 🙏
zeynopd Kbra_ oğlumda da ultrasonda farkedildi bu durum. aynen doktor doğuma kadar düzelir, doğumdan sonra yine de bakıcaz dedi. doğduktan sonra kalça ultrasonunda farkedildi yine. çocuk nefroloji bölümüne devam ettik. sadece izlem yapıldı. kendi kendine eşitlendi. öyle büyütülecek bişey değil.
Sonay Kbra_ saçmalık benim oğlumda vardı Doğumdan sonra düzeldi genellikle erkek bebeklerde oluyor kızlarda olanda birkaç kişide duydum bu geçici bi durum canım öyle diyen sendromu falan söz konusu olamaz bebeklerde olan bişey doğduktan sonra geçiyor geçmeyenler ufak bi ameliyatla hal oluyor üzülme başka doktorada git istersen ama sıvı galan aldırma bence etrafındada çok duydum gayet sağlıklı bebekler
Kbra_ Espbulut Evet öyle yapıcam mutlaka 😌 Doktorları bazen anlamak mümkün değil strese sokuyorlar resmen..
Kbra_ Sonay inşallah düzelir canım çok sağol en azından içim biraz daha rahat kendi doktorumada gidecegim haftaya. Zaten önemli birsey olsa beni bildigilendirirdi ki önemsemedi geçici birsey dedi
Edirefp Kbra_ canım bende 22. Haftaya girdim bebeğimin sağ böbreğinde toplanma var ama önemli bişey değil bu takip edilecek Doğuma kadar hatta Doğumdan sonra dedi. Sanırım aynı şeyi yaşıyoruz bende internette araştırdım down sendromu riskinden bahsediyolar ama bana doktorum bundan bahsetmedi ayrıntılı ultrasonu Ali İpek yaptı oda korkulacak bişey olmadığını söyledi. Yinede insanın aklına takılıyor. Canınızı sıkmayın Allah bütün yavruları korusun inşallah. Bu arada bebeğinizin hareketleri nasıl. Bizimki biraz hareketsiz
Kbra_ Edirefp amin inşallah yavrularımızı korusun insallah . Doktorum zaten önemli birsey degil demişti ama ayrıntılıda ki korkuttu biraz . Hareketleri öyle çok degil canı isteyince oynuyor 😌 sırt üstü yattigim zaman daha cok hareketli oluyor uysal olacaklar herhalde😌
Sonay Kbra_ Benin'de doktorun önemsiz Doğumdan sonra geçer dedi hiç canını sıkıpta hamileliğini zehir etme bence . Hayırlısıyla Doğum edince geçer inş gecmiş olsun
Edirefp Kbra_ aynen bizimkide öyle. Gerçekten bazen doktorlar çok korkutucu olabiliyorlar. Banada doktorum genelde erkek bebeklerde oluyor dedi. Demekki kız bebeklerde de olabiliyormuş. Üzülmeyin biz üzüldükçe onlar hissediyor çünkü
Enesim Kbra_ siz yinede önemsiz diyip geçmeyin aynı şeyleri yaşadım anne karnında geçer dediler ve geçmedi şu an 50 günlük oldu bebeğim 2. Ameliyatını oldu ve böbrek kurtarılamadı alındı maalesef