Kızlaaar gelir gelmez mi gelsin artık derken kızım meğer anneler gününü beklemiş🌸 Burda sayısız doğum hikayesi okuyup kendimce olaylara vakıf olmaya çalışıyordum devamlı,şimdi sıra bende. Baştan söyliyim uzun olabilir tüm yaşadıklarımı hiç gizlemeden paylaşıcam 🙏🏻 Cumartesi sabah 8:20de (39+2) çişimi kaçırdım galiba diye kalktım yataktan, tuvalete gittim baktım durmuyor ama öyle foşur foşur değil az az ama devamlı geliyor. Aha dedim suyum geliyor :) hemen depend taktım (anne adaylarına en büyük tavsiyelerimdendir kendisi). Eşimi uyandırdım panik yapma ama suyum geliyor dedim, şaka mı yapıyorsun vs derken neyse inandı 😅 sancılarımın gelmesini bekleyelim öyle gideriz hastaneye dedim. kalktık kahvaltı hazırladık, 9:30dan sonra tıpkı adet sancısı gibi sancı gelmeye başladı. Dk tutmaya başladım bende. Başlarda 15-17-18 dk da bir giriyordu yani epey düzensizdi, biraz düzene girsin öyle gidelim hastaneye oralarda sancı çekmiyim saatlerce diye düşündüm kendimce🙃 yemeklerimi yaptım,eşim evi süpürdü en son duşumu aldım son hazırlıklarımızı yaptık ve saat 14:00 gibi evden çıktık. 14:15te hastaneye girdik. Serviste bi odaya aldılar bizi,ebe geldi suyumun kaçta geldiğini sordu ve aşagıdan muayene etti. 2 cm açılman var dedi. Doktoruma haber verdiler, o da takip edin dedi. nst’e bağladılar ama sancılar 20 civarı gidip geliyordu. Aradan 2 saat geçti tekrar gelip açıklığa baktılar hala 2 cm. Bi yandan da içimde bi korku var, ultrasonda kızımın kafası hep büyüktü ve bu yüzden normal doğumun zor olacağını söylüyordu doktorum. İşin sonunda sezaryen olmak var diye de düşünüyordum bi yandan. Neyse doktorum geldi ultrasondan baktı. Bebeğin kalp atışları iyi fakat suyun geliyor bebek enfeksiyona açık,neden sabah gelmedin hastaneye diye sitem etti. Ki aslında haklı. Şimdi antibiyotiğe başlıycam sana, bebek enfeksiyon kapmasın diye dedi, ve bu açılma işini hızlandırmamız lazım bu sebeple suni verelim bakalım cevabı ne olacak biliyorsun kafası büyük dedi. Tamam dedim öyle yapalım. (Bir diğer önerimde suyunuz gelirse ya doktorunuza haber verin ya da direk hastaneye gidin,riske girmeye gerek yok.) düşük dozlarla suni vermeye başladılar saat 18:00 civarı. İlk başlarda 10 dk da bir geliyordu sancılar, biz eşimle laylaylom aaa diyorum eğer böyleyse iyi ya ben hallederim bu işi. Kasılmalar geldiğinde pilates topunda zıplıyorum, bel oyuguma masaj yaptırıyorum eşime, öyle böyle derken açılma muayenesi için ebe geldi 3-4 cm olmuş dedi, bu arada sancılarımın şiddeti de geliş sıklığı da arttı. Nasıl olur ya diyorum baya ağrım var nasıl hala 3-4 cm olabilir. Aradan 2 saat daha geçti,göz korkutmak gibi olmasın ama inanılmaz zorlandım. Ben ki kendimi güçlü bilirdim,hiç böyle zor olacağını tahmin etmiştim. Ama Allah’ın takdiri öyle bişey ki o sancılar 3 dk da bir geldiğinde arada 1 dk boşlukta bile sanki o sancıyı çeken siz değilsiniz. O an zaten insan aklını başına topluyor, yapabilirsin diye kendi kendini gazlıyor. Sancı geldiğinde her şey alt üst oluyor.. neyse saat 21:00 civarı terler bakıldı açıklık 5-6 cm olmuş. Ya diyorum bana bi saat verin kaç saat daha sürecek ben ne zaman dogurucam Allah aşkına beni bayıltın yapamicam dayanamicam diyorum. Hemşireler sağolsun bak çok güçlüsün yaparsın diye beni motive etmeye çalışıyorlar. Saat 23 e yaklaşırken ben artık bağrınmaktan tükendim ve eşime git söyle beni sezaryena alsınlar ne olur yalvarırım dedim :) aşkım bi 15 dk daha dayan sonra dicem söz vs dedi,ondan da Allah razı olsun her koşulda yanımdaydı biriciğim🙏🏻 hemşire geldi tekrar baktı ooo 7 cm olmuş dedi. Kafasını şurdan bi kurtarabilse çok daha kolay olacak ama az daha diren dedi. Ben hala kaç saat daha sürecek diye pazarlık peşindeyim 🙃Yok dedim sezaryena alın yeter. Bak bu kadar sancı çekmişsin şimdiden sonra sezaryen olur mu hiç vs dedi. O zaman söyle nasıl dayanayım o sancıları nasıl karşılayayım diyorum :) bak şimdi artık ıkınma hissin gelebilir,gelirse çağır beni dedi. 2 dk geçti geçmedi benim kakam geldi diye bağırdım. Geldi hemşire hadi doğumhaneye bi gidelim dedi. Gittik çatala çıktım, bak saçlarını görüyorum doktorun geliyor şimdi dedi. Doktorum geldi,ooo harikasın vs diye o da gazlamaya çalışıyor ama ben orda hala ne kadar daha sürecek ne olur bitsin artık diyorum 🙃 derken doktorumun hadi ıkın sesleri,ebenin hadi yapabilirsin demeleri, benim can havliyle ıkınmalarım, 5-6 kere ıkınmışımdır diye düşünüyorum (benimkinin kafası büyük diye o kadar sürdü galiba,yoksa buraya yazanlar genelde 3 ıkınmada doğuruyordu🤗) tüm bunların sonunda bi baktım kızım gelmiş, size yemin ederim o sancılar o ağrılar anında bir kesiliyor, akıl sır erdiremiyorsunuz. Şükür minnet dua hepsi bir arada işte o an. Kızımı giydirirlerken eşinin gelmesini bekledik orda bi daha ıkındım diye hatırlıyorum. Eşi çıkınca doktoruma kesik var mı diye sordum o kadar ayığım yani 🐣 var dedi, 3 dikişim varmış. Sonra kızımı kucağıma verdiler,babasını içeri aldılar o anlar anlatılmaz yaşanır zaten.. tekerlekli sandalyede kızım kucağımda çıktık doğumhaneden. Bütün gece yanımda yatırdım,bi sağ mememe bi sol mememe koydum. Ha karnıma kum torbası koydular doğumdan sonra,rahim kendini daha çabuk toparlasın diye. 4-5 saat kalmıştır diye hatırlıyorum. Kan kaybettiğim için üşüdüm 2 yorgan örttüler, 1-2 saate normale döndü vücut sıcaklığım. Hemşire ara ara gelip kanama durumuma baktı karnıma bastırdı ama öyle aman aman bi acı yok, ki hatta bastırsın sonrasında iyi geliyor. Velhasıl kelam 10 Mayıs gece 00:15te anneler günü hediyemi almış oldum 🤗 şimdi kadife kızım yanımda,bu anlattıklarımı yaşadığıma inanamazken o gözlerimin önünde. Rabbim dileyen isteyen herkese en güzellerini nasip etsin. Tek duam bu🙏🏻 Buraya kadar okuduysanız da hakkınızı helal edin, sağlıklı doğumlar ve bebeler dilerim tüm anne adaylarına💐♥️