Ben de 18+4 günlük hamileyim. Gebelik öncesinde de yediğim içtiğime dikkat ederdim.50.600 dü kilom hamile kaldığımda. Öncelikle doktorumun bana önerisi, ki ben de sağlıkçıyım ilk 3ay yediklerinin bebeğe pek bir faydası olmayacagı yani ekstra bir kaloriye ihtiyacımız olmadığı. 12.haftadan sonra ayda 1 kilo almanın normal oldugunu söyledi (2.trimesterda) 3. Trimester da ister istemez oluşan ödemlerle kilomuz artacak😭 ben ilk 12hafta hiç kilo almadım,şiddetli mide bulantılarımı ilaçlarla önlediğim için kilo da kaybetmedim. Şuanda tam 52 kilogram geliyorum,yani 1400gram almışım🤓 bazen fazla aldıgımı düşünüyorum,sonrasında ayda bir kilonun normal oldugunu düşünerek kendimi teselli ediyorum🤓 sabah kahvaltısı dışında ekmek tüketmiyorum,günaşırı 45 dakıka yürüyüş bandında yürüyorum,ve ev içerisinde hareket halindeyim hamileliğim boyunca hiç kendimi kısıtlamadım. Size tavsıyem yürüyüş yapma şansınız yoksa bile ev içerisinde hareket halinde olun,ve abur cuburdan uzak durun.. barsaklarınız çalışmıyorsa aç karına kefir içmenizi tavsıye ederim 💐