Hta Kizlar yaz geldi ne guzel meyveler cikti 😋ama bende şeker sorunu çıktığı icin yiyemiyorum malesef ama ne kadar gunluk yesem olur hangilerini yemeliyim hangileri yasak bilgisi olan var mi
Asel21 Hta günde bir porsiyon yemeniz kafi abartmamak şartı ile. Canınız ne çekerse yiyin ama bi kaç tane aşırıya kaçmamanız lazım. Bende şeker yok ama yine de herşeyimi dikkatli ölçülü ve sürekli yememeye çalışıyorum
123abc Hta şeker çıktıysa mesela canin bir meyve istedi ondan denilen miktarda ye arkasına kesin 1 kase yoğurt ye canim çok faydasını gorursun
Asel21 Hta aynen öyle canm bnde günde bir porsiyon meyve yiyorum doktorum demişti. Bir de hazır meyve suyu tüketme onda şeker oranı yüksek oluyormuş bana da yine doktorum içme dedi.
Hta Asel21 evet cnm banada oyle dedi meyve suyu yasak muz buyukse yarim ye dedi demekki gunde 1 2 tane meyve ideal karpuz javun yemeyin diye bise okumustum yorumlarda hic mi yenmicek onlarda mi tadimlik az acaba
Hta 123abc dr meyve konusunda bise demedi pek ama 1 2 tane yerim anca sanirim onun zarari olmaz heralde
a_gzde Ay ben çok yiyorum meyve doktorum da bir şey demedi. Her gün yeşil elma yiyorum mesela zararlıysa yemiyim ben de
Bulantii a_gzde canım sütle ya da yoğurtla ye. Eğer gün içerisinde tatlı hiç birşey yemiyorsan meyve yiyebilirsin. Mesela reçel filan yeme. Reçelin 1 yemek kaşığısı 1 meyveye eşit. Şeker bakımından. Yeşil elma kalsiyum açısından çok zenginmiş bende çok yedim onu deli gibi aşeriyodum. 2 3 çeşit meyve yiyorum valla normal yemeği çok yiyemiyorum bulantıdan ama meyve Allah ne verdiyse gece bile kalkıp yiyorum bazen ama sayısını abartmıyorum büyükse 1 küçükse 2 3 filan
Asel21 [bilinmeyen] ben öyle birşeyle karşılaşmadm canm kavun da karpuz da tükettim yani canm ne çektiyse yedim kaçırmadan. İki üç günde bir. Tatlı haftada bir tüket çok aşırı tatlılar da olmasın.
Asel21 [bilinmeyen] ben öyle birşeyle karşılaşmadm canm kavun da karpuz da tükettim yani canm ne çektiyse yedim kaçırmadan. İki üç günde bir. Tatlı haftada bir tüket çok aşırı tatlılar da olmasın.
Hta [bilinmeyen] seker cikti mi peki cnm senin [bilinmeyen] cnm peki sende seker var mydi sen mi kendini kontrol ettin
Hta [bilinmeyen] hmm bende var iste o yuzden cok dikkat etmem gerekiyo cnm malesef ama sende dikkat et yinede abartma bence
a_gzde Bulantii ben de aynı ya üç dört çeşit yiyorum günde. Yok canım öyle çikolata tatlı falan çok istemez canım. Tatlı olarak sadece meyve yiyorum diyebilirim
Hta a_gzde masallah cnm dikkat et ama kilona cunku 24 den sonra filan kilo alimi artiyo bende oyle oldu