Zafeerrrrrr😍😍😍en bastan belirteyim uzun olcak bunun için üzgünüm ama şu bir gerçek ki şuan bu hikayeyi minik kuşum kucağımda ve de melekler tarafından olan gülücüklerini izlerken yazıyorum hamileligim 20.haftama kadar mükemmeldi ilk bebek olduğu için de herşey toz pembe 21.haftamda kontrolümde bebeğimin beyninde kist kalbinde parlaklık görüldü bunun stresiyle geçti 1 ayim sıvı aldirmami tavsiye ettiler ama kabul etmedim sonucta down sendromlu olsa bile aldiracak halim yok Rabbimin vermis oldugunu elimin tersiyle itemezdim 22. haftamda ayrintili ultrason yapildi kistin kayboldugu ama kalpteki parlaklığın halen daha durdugunu zamanla kapanma ihtimalini soylediler oyle de oldu zamanla kendi kayboldu tamam rahatim derken milletin nazar gözünden de kurtulamadım ilk 3 ayimin içinde bir güzel yere kapaklanmam mi dersiniz 4.ayimin içinde akrep sokması mi dersiniz daha neler neler tek ve en büyük gerçek şu ki Allah koruyor çok şükür bugün ise bu hikayeyi yazmak kısmet oldu gelelim asıl konuya 7.ayıma kadar kendi evimde kendi halimde yaşıyordum tâ ki eşimin görevi belli olup eğitime cagirilincaya kadar 7. Ayimda annemin yanına yerleştim bu süreç içerisinde kontrollerime normal kendi işlerime gitmek için otobüs kullandım çok ters zamanda eşim eğitime çağırıldı ve bu virüs nedeniyle de karantina altında tutuluyorlar biz kendimizi izne gelicek olarak hazırladık ama ne yazık ki ne doğuma geldi ne de çıkışına izin verilmedi hayırlısı diyorum var bunda da bir hayır bunların yani sıra heyecanla beklemekte olduğum bir cimcime söz konusu her geçen gün bugün mu doğururum yarın mi doğururum kiz bebekler erken gelir heyecanıyla 30 haftalıkken ben hastane çantamı hazırladım ki ne olacagi belli olmaz diye ama 38. haftaya kadar geldik çatı muayenem oldu normal doğum için uygun olduğumu öğrendim tamam artık doğurdum doğuracağım diye beklerken yok benim cimcimenin gelmeye hiç niyeti olmadi en ufak bir sancı dahi söz konusu değildi bu şekilde de 27 nisan gününe geldik ki 41 haftalık olduk artık ben o gün için doğumu başlatmasını istedim doktorumdan çünkü benim doğum günümdü hep aynı olsun istemiştim ama kısmet olmadi çünkü doktorumuz kabul etmedi ilk dogumum olacağı için suni sancıyla hemen doğumun gerçekleşmeyeceğini ve de doğum akşam saatlerine kalabileceğini söyledi ve de günü artık benim belirlemem gerektiğini ya salı ya da çarşamba günü olmasını söyledi tercih bana kalınca beni bir korku sardi ki o zmn çarşamba olsun dedim😂😂çünkü başıma gelecekleri az çok biliyorum öylelikle çarşamba günü için gün belirledik salı gününün gecesi 03.30 dan sonra bişiy yiyip içmem yasaklandı sabah saat 06.45 ’te bnm yatisim yapıldı eşim yanımda olmadığı için annem kosusturdu her birine odama geçtikten sonra 30 dakika kadar beni nst ye aldılar yarim saat sonunda Bn tuvalete gittim geldim muayenem oldu 1 cm açılmam varmış Bn dedim tamam kesin akşam 9-10 u bulur bnm doğurmam diye moralim baya dustu artık suniyi taktılar ac olduğumu söyledikten sonra yani sıra boş serum verildi yarim saat kadar suni sancı verildi Bn de hafiften adet sancıları başlamıştı ayağa kalkmam kesinlikle yasak nst ye bağlı olarak suni sancıyla ne kadar başa cikabilirsem artık yine tuvaletim geldi bahanesine hemşireleri çağırıp yataktan kalktım bir 15 dakika kadar yine yürümeye fırsat buldum tabi dururlar mi gelip tekrardan nst ye bağladılar suni sancı verilmeye başlandıktan 1 saat kadar sonra benim ağrılarım artık şiddetlenmeye başladı yatakta da cinnet geçiricek duruma gelince annem belime dua ederek masaj yaptı ağrılarım hafifliyordu anneme dedim beni yataktan kaldırsınlar yeter artık ya epidural versinler ya da sezeryana alsınlar istemiyorum canım çok yanıyor dedim hemşire de daha yeni başlıyoruz sen buna dayanamiyorsan nasıl dogurucaksin bak bebeğinin hareketkerini hiç alamıyoruz bebeğini düşün dediler ama o an benim aklımda daha yeni başlıyoruz cümlesi yankılanıyor dedim ki bu yeni başlangıçsa ben sonuna nasil dayanicam anin stresiyle artık yataktan kalkmaya çalışıyordum tabi biraz da inat bir yapım olduğu için annem bana kızıyor inatlaşma yat yerinde diye üstüne sinirlendim anne şu ebe gelsin kaldırsin yoksa Bn kalkıp tuvalete gidicem dedim öylelikle ebe geldi bnmle anlaşma yapıyor önce muayene edicem sonra tuvalete gidebilirsin muayene edince şaşırdı baya ilk dogumum olduğu için 1 saat öncesinde 1 cm olan açılmam 1 saat içinde 8 cm olmuş bebeğin saçını görüyorum felan dedi hadi seninle bir çatala gidelim bir de orada muayene edeyim dedi öylelikle doğumhaneye geçtik çataldaki muayenede ise 10 cm oldu acilmam üstüne doktorum çağırıldı tuvaletimi yapacak gibi olduğumda ikinmami ve de yarıda kesmemem gerektiğini söyledi doktor gelene kadar ztn bebeğimin basının yarısı gelmişti bile o sırada ikinmamam ve bebeği itmememi söylediler doktorun gelmesiyle bebeğimi itmemi söylediler öylelikle bebeğimin başı geldikten sonra başka herhangi bir agrım sancim kalmadı olduguyla aldılar ztn giyindirip getirdiler o minicik basini yuzume koyduklarinda boncuk boncuk gözlerini acip etrafa bakiniyordu oylesine guzel bir his ki anlatamam bnm dikisim atilirken ignenin agrisina ben iç cekince ciyaklamaya başladı minik kuşum kendisine 2 aşı yapildi sesi cikmazken bana vurulan igneye agladi yapmayin der gibi kesi atilmadi bana ama bebegin basindan dolayi yirtilmam olmus 2 dikişim oldu odamiza alindiktan sonra bizim icin zaman durdu ztn 41+2 de 29 nisan günü 11.32 de 3700 gr olarak dunyaya geldi minik kuşum 5 buçuk saatte bitti gitti tum agrilar şükür ki sütüm hemen geldi bebegim de kabul etti bugün 12 günlük olduk bile geceler uykusuz ve de yorgun geçiyor ama kokusu tüm yorgunluklara bedel Rabbim bu duyguları dileyen isteyen gercekten hak eden herkese nasip etsin hamilelere hayırlı doğumlar bebek isteyene hayırlı evlatlar doğum yapmış olanlara ise rabbim evlatlarının güzel günlerini göstersin insaAllah🤲🏻🤲🏻😍🌸💕🕊