Nursimam dogdu sukurler olsun.*
Selamun aleykim Rabbim oncelikle herkese hayirli dogumlar nasip etsin.Dogum hikayem uzun simdiden soyleyeyim cunku heyecanli bi sekilde anlatmak istedimm.Hamileligimin basindan basliycam.Guzel gecti sukur.Ilk 3 aylik donemde sadece bulantilarim oldu.Kusmam cok nadirdi .Eger kendimi ac birakirsam sabahlari mutlaka kusardim.Orta 3 aylik donemde cok guzeldi .Islerimi herseyimi kendim yaptim.Hamileligimde bebegimle ilgili bi sorun olmadi ."SUKUR."85 hamile kaldim 108 ile dogurdum.Hamileligin son 3 ayinda zorlandim.Ama sukur sonuna kadar da iyiydim.Hic sancim olmadi.Ara ara kasilmalarim oluyodu oda yoruldugumdan.Son gun yani 39+4 hic bi sorun belirti yoktu.Hatta sabah esime kahvalti bile hazieladim.Ramazandan bir gun once 23 nisan da o aksam saat 10 gibi dusa girdim .bu arad 15 gunudr annemdeydim esimle .Banyodan sonra koltuga geldim uzandim .Biraz dinleneyim dedim,derken belime asiri bir sanci girdi .ama onemsemedim.
Sancinin ardindan bi sey geldi benden zannettim ki idrar kaciriyorum.Ayaga kalktim durmuyo anladim ki suyum ama nasil sevindim bebegim geliyo diye saskinim tabi bi baktim nisanimda gelmis hemen annemleri esimi cagirdim.esim inanmadi ilk .doktoru aradik anlattim suyun gelmis acil gel dedi .
Bende geliyorum dedi.Neyse arabaya atladik ben cok sakinim annemler saskin ve korkulular .sancim yok .Hastane yakin hemen gittik Acil tarafindan girdik suyum geldi dedim .Hemen tekerlekli sandalyeye oturttular dogum katina dediler ..ama ilk defa tekerlekli sandalyeye oturdum insan tuhaf oluyor.Beni nstye bagladilar ebe alttan bakti sonra doktor geldi bakti.rahmin kapali imis.Ben dedim eve gideyim yok doktor dedi once sancilarin gelseydi iyiydi suyun gelmis mecbur sabaha kadar acilmani beklicez dediler .odaya alindik annemle .esim eve gitti yapacagi binsey yk cunku.saat 11 bucuk gibi 12 de yatisim yapildi. Saat gece 12 gibi yani saat gece 1 de sancilarim hafiften basladi ama az az .annem uyudu ben uyuyamiuorum ufakta olsa uyutmadi agirlar 10 dkda bir saat 3 kadar agri cektim 3 ten 6 ya kadar 5 dk bir .eger sabah 7 veya 8 gibi acilmam olmazsa suni sanci verilcekmis.Ebem sabaha kadar belli araliklarla geldi.nstye bagladilar acilmama bakmadilar .Cok iyi davrandilar.Doktorum benden pek umutlu degildi.Sabah 7 bucuk gibi dil alti hapi getirdi ebem rahmin acilmasi icin .ilk hastaneye geldigimde hasta bezi baglandi .4 cm acilmaya kadar iyidi hersey artik surekli nsteye bagliydim Nstye baglanmak ve sanci cekmek ayni anda zor tabi .Annem iyi ki yanimdaydi .Sagoksun ebelerimden butun olumsuzluklarimi cekiyorlardi.Oldu olacak sakin ol sen basasursin gibi sonra epidural olsun mu dediler annem kabul ettirmedi .bend eetmedim kendi sancilarimi cektim.Doktorumda geliyordu artik senden bu kadarinu bile beklemiyorduk diyodu kilomdan dolayi nerdeyse 1 saate bir 1 acilmam oluyodu.Artik 5 cm acilamdan sonra bagirmaya basladim iki kere kustum.Bazen oyle bagiriyodum ki ebem gelip kotu bi sey oldu o kadar bagirma diyodu korkuyorum bi sey oldu diye sana neyse akrabalar ariyor annemi dogum oldu mu diye ama ben sanci anindan onlarin aramasini bile istemiyordum.Beni gicik ediyordu.Sinir oluyodum.Diyodum kapat telefonu .Sadece benimle ilgilenmesini istiyordum.7 cm 8 cm olunca ikinma yap dene dediler neyse artik dayanamicak duruma gelince haydi doguma dediler neyse tekerlekli sandalyeye alacaklar bacaklar tutmuyo basim dinuyodu .ebem annem tuttu koydular.bi yandan ikiniyorum istesem istemesemde
Neyse dogumhaneye gituruldum.Orda 5 veya 6 kisi vardi ozel hastane burasi bu arada .Beni hazirladilar doktor geldi .bir ebe basimda durdu.Catala yattim.Sen gucluydun dedi simdi dediklerimi yap dediler sancin ve ikinman guclu geldiginde kuvvetli ikin dediler.ilk ikinmamda nefesim yetmedi doktor tabi ikinirken kesti uyusturdular ama beni ben pek hissetmedim.ikinci kez ikindim ebem karnima bastirdi dedikleri gibi acimadi bebegim geldi gisyerdiler optum.annemler dogimhane disinda bekliyorlar esimle.o agkadiginda cok farkli bir duygu onu sedyeye yatirip kontrolunu yaptilar sukur herseyi 3.800 dogdu .50 cm boyu var.ben surekli soru soruyorum doktira .doktorum cok siru siruyon diyi digum dilime vurmus diktor dikis yapiyo bi yandan digumun dikisim 45 dk kadar tuttu.sanci cekmem 12 saat sifir sanciyla gelince herseye ragmen cik guzeldi .dikisim hem icten hem distan yapildi.ictten dikisimi demedi didtan 5 dikis varmis .dikisleri hissetmedim ama dikildigimi biliyirdum .ebemin doktorumun ismini ordakilerin ismini aldim bolca dua ettim.cok dua et dediler.ilk bebegimi dogumhaneden cikardilar dikisten sonra beni cikardilar .kendim kalkmak iatedim tasnsiyonum cikar diye yine tekerlekli sandayeye bindim odamda esim annem yavrum biriciklerim vardi .hastaneeme doktoruma ebelerime tesekkur ederim.annelik cok guzel diyguymus.kusura bakmayin.
Manisa Salihli ozel medigunes hastanesi dk.ilker gulbasaran ve ebeleri hepsine tesekkur ederim.