Merhaba arkadaşlar 2 günlük anne olma heyecanı ve mutluluğu ile yazıyorum. En baştan normal doğum istiyordum ama kısmet sezeryanmış. 08.05.2020 tarihinde kontrolüm vardı. Ebe açıklık kontrolü yaptı 3 cm açılma var doğumun başlamış bugün yatışın yapılması gerekiyor dedi. Doktorun yanına gittim oda yatışın yapılması gerekiyor dedi. Bende eve gidip bir kaç işim var sonra gelsem olur mu diye sordum tamam dedi. Eşimle eve geldik. Aslında çantam herşeyim hazır ama hastane de lazım olacak bardak kaşık vs onları hazırladım. Kayısı alıp kaynattım. (İyiki de yapmışım süt için ve gaz için çok işe yaradı) Saat 6 oldu hastaneye gittik. Yatış yaptık Açılma 4 cm oldu ama sancı yok. Suni sancı aldım. Cuma akşamı saat 7 den sabah 9 a kadar suni sancı verdiler. Çokça nst çektiler. Açılma kontrolü yaptılar. Ama ben hiç sancı hissetmiyorum. Adet ağrısı kadar hissediyorum sadece. Ve bebişim hiç aşağıya inmiyor. Doktor sabah geldi Gülcan açılma olmuyor zaten baştan beri ben söylüyorum normal olmaz çatın dar diye. Bugün yine suni sancı vericez bu seferde olmazsa mecbur sezeryan olacaksın dedi. Birincisi hayatımda hiç ameliyat vs olmadığım için bu yüzden çok tedirgin oluyordum. Neyse doktor odadan çıktı ebe geldi suni sancı taktı. Ve yine nst ye bağladılar. O sırada sezeryan olan arkadaşlarımla konuştum. Biraz moral oldu bana. Ebeyi çağırdım sancıyı çıkarmalarını sezeryan olacağımı söyledim. Doktoru aradılar saat 12 gibi ameliyathane müsait o zaman olacaksın dediler. Bir yandan tedirginim bir yandan heyecanlıyım. Saat geldi çattı ameliyathaneye indirdiler. Spinal istedim ve sontayı da uyuşma olduktan sonra takmalarını istedim. İğne o kadar acısız ki iğne ucunu değdiler sanki. Sonra ayaklarımdan uyuşma başladı. Ben uyuştum ama ayaklarımı hissediyorum diyorum. Başımda hemşire evet bu normal ama acı hissetmeyeceksin dedi. Tabi ben inanmıyorum kendi kendime kesin acı hissedicem diyorum. O sırada başlamışlar kesmeye bile. 5 dk sonra bebeğimi yanıma getirdiler, işte o anı hiç bir şeye değişmem. Gerçekten muhteşem bir şey. Sağolsun fotoğrafımı çektiler. Eşimin yanına getirdiler bebeği. O sırada beni diktiler. Hazırladılar bebeğimi yanıma verdiler ve odaya çıktık. Ebeler geldi. Beni temizledi. Kanamama baktı. Göğsümü sıkıp kaşıkla bir iki damla bebeğime verdiler. Bütün ebeler çok iyiydi. Çok iyi ilgilendiler. Her nazımı çektiler. Haklarını ödeyemem. Göğüs ucum hiç yok diyecek kadar düz bu yüzden ebe göğüs ucu al dedi. Eşim bir kaç saat sonra gidecekti. Uyuşmalarım geçmeye başladı acı hissettim ama öyle aman aman ölüyorum çok kötü diyecek kadar değil. Zaten ağrı kesici iğne vuruyorlar. Ben 1 de doğum yaptım o gece 9 10 gibi yürüdüm. Ve göğüs ucuna gerek duymadan ilk deneme de bebeğim memeyi tuttu emdi çok şükür. Ve başta yazdım ya kayısı suyu diye onu içerek daha erken gaz çıkardım. Pazar günü 1 de taburcu olduk. Evdeyiz 2 saatte bir emziriyorum. Ağrılarım geçti denecek kadar azaldı.
Benim gibi sezeryan dan korkan arkadaşlara sesleniyorum korkmayın.. Gerçekten süreç çok iyi ilerledi. ☺️♥️