Size cok uzun bir hikaye… umut olsun. 2017 de doğum kontrol hapimi bırakır birakmaz hamile olduğumu öğrendik Agustos ayıydı. Dış gebelik olduğumu doğum hastanesi acilinde Ali bey anladı ve sen nerde kaldin nasil dayandin bu agrilara deyip acil ameliyat diye bağırdı hemşirelere.. Halbuki 2 doktora birden gidiyordum 2 side anlamamıştı.. Daha erken deyip kese ve bebegi görmeyi beklettiler..sonuç. Sol tüpümü ve bebeği sezeryanla aldilar. 6 ay korun dedi Ali bey. Şubatta denemeye başladık Mayisa kadar olmadı. Bu süreç için:
- Dış gebelik çok kasık ve sırt ağrısı yapiyor.
- Kahverengi akıntı oluyor. Yerleşme kanamasi sanmayin sakın.
- Erken ogrenilirse açık ameliyata gerek kalmıyor igne ile düşürülüyor. Benim iç kanamam vardi. Doktor yarım saat daha gelmeseydi iç kanamadan ölürdü demiş.
- Dis gebelik şakaya gelmez…
- 4 gun hastanede gözetim altinda yattim normal sezaryen kadar kolay olmuyor kalkmasi ve iyilesmesi.
Gelelim mayıs ayina 6 ay sonraya yani..
Sonradan öğrendik ki tiroid hormonum ve prolaktin (süt hormonu) yükselmiş ondan hamile kalamıyormuşum. Ilac kullanmaya başladım prolaktin düşürüldü ve hemen hamile kaldim ama tiroid hapini doktor ölene kadar kullancaksin artık dedi. Temmuzda tatildeydik adetim gecikince test aldik ve pozitif çıktı memlekete döndük ve 2 gunde bir kan verdim fakat 50 den aşağıya düştü değerim yani kimyasal gebelik…
- Bu çok sancılı değildi normal ağrılı adet gördüm ve bebek düştü.
- Çoğu kadın hamile kaldığını bilmeden kimyasal gebelik geçiriyormuş…
- Bi kac gün gecikme sonrası ağrılı adet görme kimyasal gebelik olabilirmiş.
Gelelim doğumuma… Oncelikle 6 haftalikken doktorun biri boş gebelik bu dedi cumartesi gel bakalim gene gözükmez ise kürtaj yapcam dedi. Ben gene koşa koşa aglaya aglaya Ali beye gittim. Buna da boş dediler napcaz dedim gel bakalim dedi. Sonra bi ses.. ilk kez kalp atışı duyuyorum şok oldum.. Ali bey şehir hastanesinde korona donemi olduğu icin ayda 2 kez bulunuyordu bana her zaman normal doğum için destek verdi benim bütün nazlarima devlet doktoru olmasina rağmen katlandi son ay mecbur bir özel hastane değişikliği yaptim.. 38 haftalik olmamıza rağmen 2 hafta geriden geliyordu bebeğim. Plasentam kireçlenmiş ve rahmim bebegi yeterli beslemiyormuş. 52 ile hamile kaldim 65 ile doğuma girdim 13 kilo aldim. Bebek occiput posterior geliş olduğu için hic kendimi riske atmak istemedim ve sezaryen günü aldık aslinda bu başlıbaşına bir sezeryan sebebi degildi ama korkumdan🙄 25 nisan da karantinada evden çıkma yasagi olan bir cumartesi günü doğum yaptim. Spinal sezaryenla 2720 kilo 48 cm dogdu kızım. Aslında cok küçük bi bebekti ve 1 cm acilmam vardi ebe sen normal doğurursun demişti hakketen dogururmusum ben bunu be cok küçük dedim sonradan. Ama kayıplarım beni bu şekilde karar vermeye itti. Doktorumun eli hafifti ve ilk ameliyat izimi de düzeltti :) Hemen ayaga kalktim çünkü sadece annem vardi başımda kimseyi almiyorlar odaya. Annem bebege bakarken ben kendim kalktim tuvalete gittim üstümü giydim. Simdi 15 günlük olduk. Kizlar emzirmek dogurmaktan daha zor haberiniz olsun.. Ben gümüş kapak aldım 4 gunden sonra memelerim iyileşmeye başladı.
Sorulariniz varsa alabilirim. Allah herkese kolaylik versin bu yolda😚