Merhabalar, ben çikolata kisti ile hamile kaldım.şuan 21haftalık gebeyim,belki size yardımcı olur içinizi rahatlatırım diye yazmak istedim çünkü ben bu süreçte çok yazı okuyup,çok araştırdım içimi rahatlatmak için.. öncelikle ben regl olmaya başladığım yaştan beri hep ağrı çeken biriydim fakat benim ağrı eşiğim yüksektir, birde ben sanıyordum ki herkes benim gibi ağrı çekiyor☺️ Zaman böyle geçti ve 3yıl önce evlendim. Evlendikten sonra kontrol amaçlı doktora gittim, daha önce de gittiğimde pkos teşhisi konulmuştu ve doğum kontrol hapları kullanmıştım çeşit çeşit (çok eskiden). Evlendikten sonra gittiğim kontrolde doktorum herşeyin yolunda oldugunu hatta korunmasız ilişkiye girersem hemen hamile kalabılecegımı söyledi. Polikistik overe dair bir görüntü de görmemişti. Aradan yıllar geçti ve ben geçtiğimiz eylül ayında başlayan şiddetli sol yumurtalık ağrıları çekmeye başladım,eski ağrılara pek benzemiyordu anlam veremedim ve doktora gittim, ve ben şok sol yumurtalığımda 4cm ve 2 cm boyutunda çikolata kisti saptandı, ben inanmadım baska baska doktorlara göründüm ve hepsi aynı şeyi söylediler malesef.. bana ilaç tedavisi önerdiler,verdikleri ilaçla geçici menapoza girecegımı ve kistlerimin küçüleceğini söylediler,ikinci secenek ise gebe kalmak ve bu süreçte kistlerin küçülmesini beklemekti ve doktorum ilerleyen zamanda gebe kalmamın zor olacagını,kistler buyurse cerrahi müdahale gerekeceğini söyledi.. eşimle uzun uzun düşündük ve ilaçları vucuduma almaktansa bir çocuk sahibi olmaya karar verdik.. çok üzüldüm,imkansız gözüyle baktım,fakat 2.ay sonunda hamileydim☺️ Kistle hamile kalmak belki zor ama imkansız değil,umudunuzu yitirmeyin☺️ Sizin için uygun olan tedavi varsa önce onu olun, doktorunuzu dinleyin, araştırın gerekirse başka doktorlara gidin. Umudunuzu yitimeyin🍭