Biluyorum incil vs isimleri yazma demissin ama bu isin mantigina aykiri. Kili kirk bile yarsan cok zor oyle isim bulmak.Genelde peygamber isimleri ve 4 büyük melek ismi yabancı ülkelerde inanılmaz derecede kullanımda. Ben size baya baya örnek verebilirim.Mesela :İshak - Isaac ,Mikail - Michael , Cebrail - Gabriel , Josef - Yusuf , Nuh - Noah bu isimler aklıma gelen sadece bir kaçı.
Fakat şimdi gelelim benim düşünceme. dünyanın sonu dahi gelse,“bence” asla ama asla yabancı isim koymamalısınız.bunun türklük veya müslümanlıkla alakası yok. 3 değil 10 tanede dil öğrense çocuğa ülkemizde kullanılan isimlerden vermelisiniz. Yurtdışında dahi yaşasa “bence” bu böyle olmalı, Türklük ile alakası yok dedim ama türkiyede yaşarken çocuğuna alex mi densin istersiniz? veya yurtdışında bu çocuk aksanlı dahi o ülkenin dilini kullansa nerelisin dendiğinde türküm,türkiyedenim dicek. Yani bazı şeyler kaderimiz,asla değişmiyor.
bence çocuğa Nuh,İshak vs gibi isimler köyün,yurtdışında bile yaşaşanız direkt olarak çocuğu Noah,Isaac vs diye çağırabilirler süper normal birşey bu.