Merhaba güzel anneler 🌸
Nerden başlasam bilemedim bilenler hatırlayanlar haber bekleyenler vardı.
29.haftamda aniden erken doguma alındım ve minik savaşçım geldi dünyaya .
Normal dogum korkusu olan ben birden 6 cm açıklıkla dogumhanede bulmuştum kendimi.
Ne annemi ne eşimi aldılar yanıma bir basıma o sancıları cekip oğlumun biraz daha beklemesi için dualar ettim.
Olmadı ve miniğim doğdu .
Eli boş şekilde seni bekleyen ailenin yanına gitmek annenin ve eşinin gözyaşları ile karşılaşmak yaşadığın şoku ve korkuyuyu atlatamamak,yan odalardan gelen bebek seslerini duymak ne acı çok iyi bilirim .
Artık kabullenmiştim oğlum bir süre yaşam savaşı verecekti.Ve annesi babası olarak güçlü durmalıydık annesi olarak ben süt sağmalı babası olarak da eşim o sütleri ona ulaştırmalıydı.
Dogdugu zamanın yasaklara denk gelmesini,özlemek,görememek,gelişimini takip edememek en önemlisi ten tene teması sağlayamamak,koklayamamak,
kucaklayamamak o kadar acı o kadar zordu ki.
Bunlar yetmezmiş gibi sütün az gelmesi yetmemesi,insanların acıyarak bakması vs vs.
Yazsam sabaha kadar yazarım.
Ama cok uzatmak istemiyorum .
Dile kolay tam 54 gün bekledim oğlumu 54 yılmış gibi.
Hele de ilk başlarda yasak gelmeden o yogunbakım kapısının önünde doktorundan güzel haber beklemek için zangır zangır titreyen ayaklarıma ragmen güçlü durmaya calısırken yasadıgım acıyı anlatamam,yaptıgım gram hesaplarını 10 gram aldıgında yasadıgım sevinci anlatamam.
Haftaiçi gelen aramaları nasıl heycanla ve korkuyka beklediğimi anlatamam.
Haftasonu gelen ani aramalarda yaşadığım korkuyu,endişeyi ,alan gözyaşlarını anlatamam😔
Şuan yazarken bile ağlıyorum.
Bitti kızlar bitti güzel anneler ben ve oğlum bu savaşı kazandık.
Benim Kuzey Efe’m 54 gün sonra yuvasına geldi.
Bizi arayıp annesi gel emzir dediklerinde sevinçten akan gözyaşlarımı ,mutlulugumu heycanımı nasıl anlatayım hele de onu bana ilk gösterdiklerinde ki şaşkınlıgımı sevincimi kucagıma verdiklerinde ki huzuru yaşama sevincimin yeniden artmasını.
Ah kızlar çok zordu yorucuydu ama bitti Rabbimize şükürler olsun onu bize bağışladı.
Evde 3.gecemiz 4.günümüz ve ben toplasak 5 saat uyumadım .
Ama olsun binlerce kez şükür olsun.
Rabbim küvoz yolu bekleyen ailelere yardım etsin,bebeklerimizi bize bağışlasın,anne olmak isteyenlere hayırlı zamanda sağlıkla evlat nasip etsin.
Kuzey efeden teyzelerine not:
“Teyzelerim ben evimdeyim annemin kollarında göğsünde huzur buluyorum çok güzelmiş burası cok huzurlu ,uykusuz gecelere hazır olsun annem çok yorucam onu,bana dua etmişssiniz annem anlattı çok sağolun güzel kızlar 🥰”
Uzun oldu hakkınızı helal edin dua eden herkesten Allah razı olsun .
Sevgiler
Kuzey Efe ve Annesi 🌸