Tugba_23 Öncelikle çok geçmiş olsun.Bende 20 haftalıkken doğum yapmak zorunda kaldım.Sabah 9 gibi hastaneye yayışım yapılmıştı.Öncelikle 3saatte bir rahmime bir ilaç yerleştirdiler,o kısmı biraz zorlayıcıydı.Her defasında ağrım olup olmadığını sordular ama ağrım yoktu.En son ilacı akşam 7 gibi filan koydular artık ağladım yeter diye,çok canım yandığından değil aslında ama süreçte zor olduğu için sanırım.Doktorum geldi saat akşam 9 gibi,uarın öğlen gibi doğum olur dedi.Artık ilaç yerleştirmicez ama sana sakinleştirici bir serum takıcaz dedi.Meğersem sakinleştirici serum değilmiş o suni sancıymış,ben hariç annemler,eşim filan biliyormuş.Serumu taktıktan bir süre sonra ebe geldi odaya sancılar nasıl dedi,hafif hafif başladığını söyledim.Açılmam dışardan değil içeriden olmuş benim,bu da biraz acılı oldu tabi.Saat 10 gibi sancılarım hafif hafif başladı,12 gibi şisdetlendi,özelli saat gece 2 de çok zorladı ama Allaha şükür nefes aldırıyodu.3 gibi biraz rahatladım tam içim geçiyorduki suyum geldi,o sırada bebeği hissettim.Ebeler geldi,doktor gelene kadar ıkınma dediler,doktorum geldi ,malzemeleri getirdiler,onların dediği zamanda ıkındın ve rahatladım bir anda,plasentasının bi kısmı çıktı bi kısmj içeride dağılmış malesef.Doktorum öğlene kadar bekleyelim,eğer düşmezse parçalar küretaj yaparız ,enfeksiyon olmasın dedi,küretaj oldum öğlen.Akşam da çıkışım yapıldı.Zor muydu dersen evet zordu ama sancısı vs değil,maneviyatı zordu,doğum kaldığım odada oldu,eşimde yanımdaydı o sırada,o gördü bebeği,benim gözlerimi kapadılar.Çok kızdım ama sonrasında iyiki de görmemişim dedim.Sende lütfen bakma sakın.Sonrasında ağrın sancın olmuyor.Kanaman olucak tabi.Hiç geçmeyecek sandım içimdeki acı 1ay boyunca.Ama acı geçiyo sızısı kalıyo.
Bu durumdan 4ay sonra kaç yıldır bebek için ığraşan ben hemen hamile kaldım,hatta inanamadım.Şimdi Rabbime şükürler olsun her şey yolunda ve sağlıkla gidiyor.İlk zamanlar korkuyorsun yine aynı şeyler mi olucak diye.Olmayacak tamam mı?Buna yürekten inan,umudunu asla kaybetme.Rabbimin vardır bir bildiği.İnşallah hakkında en güzeli,en hayırlısı olucak.Sana verebileceğim nacizane en güzel tavsiye şu;sakın yıkılma,en önemlisi de kendine bunları yaşadın diye acıma.Bunlar insanı güçlü kılan şeyler.Hayata daha başka bakıcaksın artık ve çok güçlüsün.Yeni hayaller için toparlanıp,rahmini bir çiçek bahçesine dönüştür.Gelecek bebeğin güzellikler içine gelsin ve güzelliklerle büyüsün ♥️ 🌈☀️🍀