Nvn00 13. Haftada ateş bulantı kusma ile acilleştim. 4-5 şişe serum verdiler ateşim düşmedi bir türlü. Sonrasında böbrek ultrasonuna bakıldı genişleme ve kanalda daralma varmış. Ayağa kalkmak ben mümkün adım atamıyordum ben öyle kötüydüm. Nefes aldıkça batıyordu ağrılar. Son çare ameliyat dedi doktor. % 1 bile olsa riski var dedi. Enfeksiyon vücuduna yayılabilir , ya da bebeği kaybedebiliriz dedi. Çok küçüktü çünkü.. Ben tabi kararsız kaldım öyle deyince. Vazgeçtim istemiyorum ameliyat dedim. Sen bilirsin dedi doktor anan imzayla hastaneden çıkman gerek. Hayati riskin var böyle de dedi. Böbreğin iflas edebilir dedi. Düşük yapabilirsin dedi. O an o kararı vermek o kadar zor oldu ki.. Doktor kuzenimi aradım hemen. Acildeki doktorlarla görüştü kendisi. Sonra da bana hiç korkma senin sağlığın daha önemli dedi. Neyse hastaneye yattım. Direkt zaten ameliyata almıyorlar. Önce 1 haftaya yakın antibiyotik tedavisi aldım. Sürekli tahlil yapıp enf durumunu kontrol ettiler. Minimuma indirince enfeksiyonu ameliyata aldılar. Bu arada bebek tabi 15 haftalık oldu. Bebeği etkilemesin diye narkozu sadece uzaktan koklattılar bana. Operasyon kısa sürmüş ama ameliyattan sonra benim oksijen seviyem düştüğü için bir süre ameliyathanede bekletmişler . Ağrı sızı da hiç olmadı ameliyattan sonra. Sadece ilk gün idrarı yaparken acı oldu ikinci gün geçti. Vajinadan girme durumları da yok bu arada. İdrar yolundan giriyorlar bebeğe temas söz konusu değil yani korkma kesinlikle. Bu arada stendin de süresi varmış onu da araştır. 3-6-9-12 aylık oluyormuş. Benimkini 6 ay süreli olan kurtarıyordu onu taktılar. Doğumdan bir ay sonra da çıkacak. Şuan 30. Haftadayım. Ama ameliyat olmadan önce doktorun CV sini araştır bu operasyonlarda başarı oranı kaç öğren.