Hayırlı llsun canm sen ankardamı dogum yaptın aynı seylerıyasamısız. Benm kızımıda 38+2 de spınal dogurdum. Bıdr dıkkat ettm kuvezdekı annelerın cogu sezaryenle doguranlar. Normal doguran kımsenb bebegı kuvezde yoktu. Sadece bır sahıpsız bebek vardı annesı ogun dogurup bırakıp gıtmıs ıstememıs bebegı. Neyse benm kızıda odaya benle cıkardılar 1 2 saat yanımzda durdu emzırdım. Snra cocuk doktoru geldı kotnrol ettı cigerlrrndekı, sıvıgı henuz atamamıs dıye ıste uzulme vs 1 jaftada da yatar 3 gunde yatabılr dedj. Uzulme sutun kesılmesın dedı doktor. Bıde 39 oncesı dogan bebekler dunyaya adapte sorunu yasıyolarmıs oyuzden kuvez ana karnı konforunda oldugu ıcın kuveze alıholar. Neyse ben ertesı gun taburcu olacaktm bebegı girebilirsiniz dedıker gıttım baktım bebegmın agzından hortum sokmuslar burnuna hortumlar sokmuslar kollarında serumlar tepkısız baygın gıbıydı. Sen yıne iyi 4.gununde emsırmişsin demekkı erken taburfu edecekler senım bebegı. Ben taa 10.gunde alıp emsırmeye basladım. 14 nısanda dogum yaptım bebegı normalde 14.gun sonra taburcu edeceklerdı. 12.gununde aradılar gelıp alablrsınz dıye. Tedavısı bıttımı dedm evet hemde baska daha yogun bebekler gelnfe durumu iyi olanları taburfu ediyoruz dedı. Ee yanı daha yogun bebek gelmese benm bebegmı hala orda tutcaklar yani. Kuvez parasını devlet oduyor ya artk. Devletten kuvez parası alıyolar dıye oyle uzun uzun tutuyolar cocklarmızı. Ben ta 10.gun emzırdım daha once neden emzırtmedınuz dedm cunku gebelde taburcu olmaya yakın emzirtiyoruz dedıler. Hergun sut goturdum yavruma sutumde cekılmıs ti cock olmaynca uzuntuden. Neysekı smdı evdeyız 2 haftadır bolbol emsıryom. İnş en kısa zamanda cıkarırılar senınde yavrunu😍 sezaryen seklıne gelnce hakkaten ya boyle spınal sezaryenle dogurcaksam 5 6 tane daha cpcuk yaparm. Cok rahattı gercekten. İlk gece beni yurttu hemsıreler. Gelıp sondamj cıkarfılar yurudukten snra. Bı kadın oyle cıglık attıkk noldu dedm onunda sondasını cıkardık demın ondan dedı. Benı korkı bastı kız dedı hıc acımıyor serbst bırak kendını dedı cekerken 2 sanıyelık bı yanma oldu hanı ıdrar yaparken ıdrar yollarnı usutursunde yanar ya cıs yaparken oyle bı yanma olmustu 2 sn surdu. Bu kadrcıkmıydj dedm. Snra gece kendı kendıme yurumeye basladm yürüdükce arkadan zort zort saldım. Ertesı gun eve gelfık tabı kı yatığ kalkarken bıraz agrıyor dıkısler ama esım sagolsun onun koluna asılıpta kalkıyodm sureklı yurudugum ıcjn bıde anemin kayınvalıdemjn evde ıs yaparken onlarn pesınde dolanıyordum 😂 ıste o tabak orya konmyacak, tencerenn yerı orssı degıl vs derken bı baktım 3.gunumde artk kendı ısımı yapabılıyorm dusumuda aldım sampuansız aldım cok uzun durmadım dusta esım pansumanımı yaptı her dus sornası. Yemınle 4.5. Gunjmde gayet rahsttım artk oturup yerde yemegımı yemeye basladm, tuvaletlerımı rahatca yapıyordun buyuk kucuk. Gazımı bolbol cıkardm 😂 tabı 5.gune kadr pek katı seyler yemedım hep kayısı ceviz hurma hosaf tarzı yedım. Sımdı 20.gunum falanndıkıslerjmı hıssetmıyorm bıle bazen unutyorm dıkısım oldugnu bırden kasıyorum agır kaldırıyorum indiroyrm kımseye ıhtıyacm yok 😂 kaynvakıdemle annemr saka yapıyorm 2.dogumda kımseyi cagırmam bıle dıyorm bukadr kolaymıs dogm yapmak dıyorm. Bıde ben zayıf kısayım dktorm cabuk toparlarsın demıstı. İnş sende hemencık toparlarsın canım oglusubda ıns bugun yarın cıkar. Gene ıyı gorusturyolar cogu hastsnede annelerı almıyolar bıle yognbakıma