Hazaaalll
Ever Allah’a çok şükür her konuda olduğu gibi bu konudada oldukça eminim. Ama sizde dogum yapmanıza ve o kadar tecrübeli olmaniza rağmen bunlari söylemeniz bana açıkçası tuhaf geldi. Detayli ultrason on tanı diyorsunuz evet bu kısmen dogru ama detayli ultrasonda bebekte bi problem farkettiklerinde bazı durumlarda anne karnında mudahele etme yöntemleri var. Daha anne karnındayken tedaviye başlanır. Anne karnında tedavi mümkün değilse ve o problem doğumda ve sonrasında çocuğa yahut anneye tehlike teşkil edecekse direk mudahele icin doktorlar doğumda hazırlıklı olurlar. Yanı o yüzden zaten cok onemli.
Detayli ultrasonda o an ne varsa gözükür yada olabilecek ihtimallerede mutlaka bakılır. Ama sonradan oluşan birseyden dolayı sonucu yuzdeyuz demenizde bana garip geldi. Testlerin sonucu yuzdeyuz değildir evet ama detayli ultrason oyle birsey degil. Örnek kalbi ya deliktir ya değildir yanı yuzdeyuz yok ki bunun. Detayli ultrason kesinlikle atlanmamasi gereken bi muayenedir. Hayat kurtarabilecek bir muayenedir. Sizin basınıza oyle geldi diye herkesin basinada gelecek diye birsey yok. Ona bakarsan gayet sağlıklı gebelik geçirip herseyi dört dörtlük olup detayli ultrasonda bobreginde kist çıkan bebeklerin annelerinide gördük burda. O sağlıklı gebelik geçiren anneler su an doğuma kadar haftalık tedavi gördükleri gibi. Hatta örnek verdiğim anneye doğum icin ozel ekip kuruldu çocuğa hemen mudahele etmek icin. Kistlerden dolayı hayatını kaybetme ihtimali varmış bebeğin. Yanı detayli ultrason o kadar önemli ki.. Yanı burda zaten sadece kalbe kalçaya bakılmıyor ki sizde biliyorsunuz bunh. herseyine bakılıyor kan dolaşımına varana kadar annenin rahmine varana kadar. Dogum yapmışsınız benden tecrübelisiniz size birsey diyemem ama tecrübeli bi anne olarak tecrübesiz bir anneyi bu sekilde yönlendirmenizi hani yaptırmasında olur der gibicesine ben açıkçası doğru Bulmuyorum. Tecrübeli bi anne olarak aksine teşvik edici bi konuşma beklerdim sizden. Tesekkur ederim.