Merhaba kızlar, zorlu bir hamilelik sürecini burda siz sevgili happymom anneleri ve hamişleriyle bir nebze kendimi yanlız hissetmeden bitirdim. 6 mayıs günü bal oğluma kavuştum. Gelelim hikayeye.
3 cm açılmam olduğunu söylemişti doktorum son kontrolde. 1 hafta sonra tekrar muayene ettiğinde son adet tarihine göre 37 haftadaydık 6 cm olduğunu söyledi: "Doğuruyorsun" dedi evet kramplar, sancılar ara ara terlemeler vardı ama hiçbiri sağlam bir doğum sancısı değildi. Kliniğinden hastaneye sevk etti.
Hastaneye gittik, suni sancı takıldı, damar yolu acildi nst baglandım. 7 cm olmuştu zaten. Derken 8 cm oldu suni sancı ile. Plates topunda ağrı geldikçe zıpladım. Ağrının en pik noktasında derin nefes ve nefes ver şeklinde kızlar. Biraz daha zorlanmaya başlayınca dogumhaneye aldılar.
Bebeğin başı açılma iyi olduğu halde içerden takılıyordu. Bu da bir iki ıkınmada kolay gelmesine engel oluyordu. Biraz daha plates topu ustunde ve yerde eğilip iki bacağı alabildiğince açarak ıkındım. Bu süreç bebeğin başı bir taraftan tutulduğu içindi. Kanala iyice yerleşince çatıya aldılar ve 3. güçlü ıkınmada bebeğim gelmişti.
Bir saat süren ikinci doğumum da epidural almadım biraz dikişlerim oldu kilosundan dolayı. Ve uyuşmadığı için hissettim biraz iğneleri 🤗 Ve işin doğrusu en zoru o son iki ıkınma. Eğer güzel ıkınırsanız hersey kolay olur sizin icin ve normal doğum en iyisi. Bugün evimizdeyiz ve şuan dinleniyoruz. Evlat herseye değiyor gerçekten. Allah hepinizi yavrularınıza sağlıkla kavuştursun. Dar da bırakmasın. 🤗
Biz artik happykidsli olduk .
@adm sabitleyebilirsiniz