Aylo Sürekli tek çizgiden üzülüyordum ama her zamanda hayırlısı diyordum .geçen ay gebe kaldığımı öğrendim 320 beta ile iki gün sonra 660 olmuştu gayet iyi dendi hafif kahverengi akıntım geliyordu ve progesteronum düşüktü. Progestan 200 mg kullanmaya başladım beta 2500 çıkmıştı bir hafta sonra bebek karından görünmedi ve alttan baktılar kese çok aşağıda dendi bir hafta sonra tekrar gittim beta 8000 olmuştu ve bebek hala karından görünmüyordu. Tekrar alttan bakıldı ve detaylı ultrason istedi doktorum bebeğim sağ tüpde kocaman olmuştu acil ameliyata almamız lazım dış gebelik ve iç kanama geçirme ihtimalin var dedi zaman istedim olmaz dedi sabah geleceğimi söyledim hemen başka hastaneye gittim ve dünyam başıma yıkıldı oda acil yatış kanser iğnesiyle veya kürtajla düşmez demişlerdi. Kendi doktoruma gittim ve ameliyat yani sezeryan ile dış gebeliği sonlandırmak için hazırlıklar başladı . 2 saat süren ameliyat sonrası sağ tüpüm alındı ama sağ yumurtalığım temizlendi ve kurtarıldı artık 2 yumurtalık ve tek tüp ile hayatıma devam edecektim bir gece hastanede kaldım doğum katında herkes bebeği ile çıkarken ameliyathaneden ben doğum katında acılarımla kaldım . Şuan ameliyatım olalı bir hafta oldu. Tüpü aldıkları için dış gebelik tekrarlama ihtimali azaldı en azından dendi. 2 ay sonra kendimi hazır hissettiğimde tekrar deneyebileceğimi söyledi doktorum zaten bende polikistik over vardı 2 yıldır olmuyordu. Her zaman için herşeyin hayırlısı diye dua etmek lazım🙏🏻🙏🏻 Şuan ne zaman denerim ne kadar süre sonra cesaret ederim bilmiyorum. İçimi döküp anlatmak istedim belki bunları yaşayan cesaretlenip güzel evlatlar sahibi olanlar vardır. Herşey Rabbimden bu güzel günlerde Allah hiç bir anneyi evladı ile sınamasın . Bu durumu atlatmam için bana dua edin lütfen🙏🏻 Doğru vakit değilmiş diye kendimi teselli ediyorum ve iç kanama falan olmadan kurtulduğum için şükürler olsun . Vaktinden önce çiçek açmıyormuş. Famera ilaç kullanmıştım manapur iğne ile yumurtam büyüyüp ovitrelle ile çatlatılmıştı yumurtam zaten zorlu bir süreçten geçip gebe kalmıştım ama 6 haftalıkken dış gebelikle tüpüm alınarak sonlanmak zorunda kaldı. Şuan dikişlerimin iyileşmesi için sabırla bekliyorum estetik dikiş oldu ama yinede hareket kısıylaması ister istemez yapıyor.
Sermec27 Aylo Allahım sabırlar versin canım ben de gecen yıl Nisan ayında 7 haftalıkken düşük yasadım 55 gün önce de 38 haftalıkken oğlumu kaybettim sabr kardeşim inşallah bir gün biz de cicek acarız rabbim cok merhametlıdır Allah sabredenlerle beraberdir 🙏 Allahım yardımcımız olsun inşallah 🙏
Zeyzeyka Aylo her şer gördüğümüzde vardır bi hayır, inşallah sağlıklı ve hayırlı bir evladınız olur tez zamanda ❤️
Deletedmom388 Aylo Çok geçmiş olsun canım Rabbim acını unutturmaz ama en kısa zamanda kucağını doldursun 🤲🏻🤲🏻
Aylo Aylo bazen sorgulamayıp sadece hayırlısını dilemek gerekiyor 🙏🏻 Nasibi yokmuş hayırlı değilmiş melek oldu diye avutuyorum kendimi. İnsan tekrar hamile kalmaya korkuyor en kötüsü o Rabbim hepimize önce hayırlısını versin 🤲🏻🤲🏻
esraaa86 Aylo çok geçmiş olsun,12 haftalık bebeğimi kaybettim,sonra iki ay sonra yani şuan kimyasal gebelikmi dış gebelikmi ne olduğu net olmyn bir süreç yaşyrm ben de, Allah hepimizn yardımcısı olsun,çok zor süreçler
Aylo esraaa86 Rabbim yar ve yardımcınız olsun en güzel en hasarsız şekilde atlatıp normalde dönersiniz umarım🙏🏻 vaktini bekleyeceğiz ve dua edeceğiz canım
hulya_1919 Allah sabır versin cnm en azından iyisin çünkü dış gebelik çok tehlikeli bişey kendini toparlayınca tekrar düşünürsün acil şifalar diliyorum
Mlkkkkkkk Hepimiz icin ama en cok sizin icin dua edecegim cok uzuldum Allah saglikla sihhatle tez zamanda kucaginizi hayirli uzun omurlu saglikli bir evlatla doldursun.
Mrvaklynr Aylo canım çok geçmiş olsun Allah yardımcın olsun bunları yaşayan sadece sen değilsin yalnız değilsin unutma ben de bir dış gebelik bir on haftalık düşük yaşadım acısı hala yüreğimde bir sene geçti korunma süreçleriyle falan şimdi ben de uğraşıyorum tekrar gebe kalayım diye Allah hepimize sağlıklı sıhhatli verir inşallah zamanla her şey hafifliyor
Hayal11 Merhaba bende dış gebelik yaşadım ve sağ tüp alındı doktor 40ın çıkınca ilişkiye girebilirsin ve korunmana gerek yok dedi. Sadcee kemoterapi ilacı alanlar 3 ay korunma öneriyoruz dedi . Siz ameliyatttan sonra be zaman denemeye başladınız ve korunma oldu mu ?