Elifsntrk Merhaba kızlar 36 haftalık hamileyim çatı muayenesinde çatımın biraz dar bebeğin iri olduğunu öğrendim fakat bebek kanalda ve biraz açıklık var. Merdiven inip çıkmak squat falan çatı açılmasına yardımcı olur mu nolur cevap verin 🥴
Prenses39 Elifsntrk bunlar yardımcı oluyor diye biliyorum. Doktorun ne dedi normal Doğum yaparsın dedi mi eğer demediyse ben olsam bu şartlarda normal Doğum yapmazdım
cokkasmabeabi Elifsntrk rahim genisleyebilen bir yapı. Çatı doğum anında genişler. Bunun netleşmesi için de acilma olması lazım. Boşu boşuna kendine sıkıntı yapma. bana da çatı basık zor dogurrusun dedi normal doğum yaptım.
bbeyzabozaslan Dar olması ayrı, açılman olması ayrı şeyler dedi doktorum. Darsa sen ve bebek zorlanabilir. Açılma olmazsa doğum başlamaz canım Çatı bebek uyumunu doktorun sana söyler çatına göre bebeğin iri olabilir
Elifsntrk bbeyzabozaslan bbeyzabozaslan evet çatıma göre bebeğim iri canım ve biliyorumm ki dediğin gibi birbirinden ayrı şeyler sadece bir ümit deniyorum diyelim 😊
Elifsntrk Prenses39 evet yapılabilir dedi bir şans vericem normal yapabilmen için fakat egzersiz şart sürekli yürü dedi. Zaten olabilecek bişey değilse ne kendimi ne bebeğimi riske atmam bunun bilincindeyim 😊
Ebrulig Merhaba benimde annemin ve ablamın çatı darlığından doğumlarında zorluk yaşadılar. Bunu araştırdım tamamen genetik bir faktör olduğunu biliyorum ve benimde öyleyse sezeryan yaptırmak en doğrusu olacak🤷🏻♀️
Elifsntrk Ebrulig Bende aksine genetik faktör olduğuna çok inanmıyorum ananem annem teyzemler hepsi çatır çatır doğurdu çatı darlığı sadece bende var şuanlık 😊😊 hakkımızda hayırlısı inşallah 🤲🏼
Elifsntrk Ebrulig 8 gün sonra kontrolüm var eğer işe yaramış olursa yaptıklarım kesinlikle dönüş yapıcam canım 😊
Elifsntrk cokkasmabeabi içimi rahatlattınız gerçekten çok teşekkür ederim 😇 inşallah sizinki gibi olur 🤲🏼