Üç gün önce sezeryan ile bebeğim dünyaya geldi ben de size hikayemi anlatmak istiyorum ki benim yaptığım hataları yapmayın Ankara’da özel orta Doğu hastanesinde Hasan kafalı hocama basladım kontrole biraz tesadüf oldu doktorumuzu bulmamız ama çok şükür memnun kaldık benim için bilgili olması bizi yeterince bilgilendirmesi bize güven verdi detaylı ultrasonumda değerlerim normal çıktı sonraki kontrolümüzde doktorumuz suyumun fazla olduğunu farketti hemen şeker yükleme testi ve tekrar ayrıntılı ultrason istedi 50 gr ve 100 gr şeker yükleme testi sonuçlarım yüksek çıktı diyetisyene gidip diyete başladım kontrollerle şekerim düşmeye başladı ve suyun fazlalı kanalı zorlayıp erken doğuma sebep verebileceğini doktorumuz bize söylemişti ben biraz diyette kaçırıyordum doktorumuz daha fazla dikkat etmemi söyledi neyse suyum biraz azalmaya başladı 32 haftalarda ve nstye girmeye basladım artık ben erken doğuma aklıma getirmek istemiyordum sanki ona hazırlanırsam ondan erken doğum olcakmış gibi hissediyordum ,doğum çantam için kendime gecelik ve süt sağma Makinesi haricinde herseyim hazırdı ama şöyle kapının yanında duran hazır bi çantam yoktu daha bebeğimin kıyafetlerini yıkıcam öyle hazırlıcaktım onuda geçen hafta kayınvalidemde kaldığım için ondan da Kıyafetleri alıyım salı günü hazırlarım diye kafamda plan yaptım pazartesi eşimle normal kontrolümüze geldik gayet sakin bir şekilde nstye bağlandım yanındaki gebe arkadaşla sen kaç haftalıksın diye sohbetler ediyoruz çok rahatım yani hemşirem geldi nst ye baktı senin doğum sancın var dedi ağrın varmı dedi bende hiç bir acıma vs. yoktu doktorum direk odasına aldı bizi seni yatırcaz düzenli doğum sancın var tedavi baslamalıyız hemen dedi ben bi eve gidip gelseydim dedim ama yok izin vermedi servise yattık eşim yanımda kalıyo ben hala bir gün kalcaz yarın taburcu olcaz kafasındayım bana serviste sürekli sık aralıklarla nstye bağlıyorlar sancım nstde hem sıklaşıyor hemde artıyor ben sadece küçük kasılmalar hissediyorum onu da evde olsam kızım hareket ediyor diye düşünüp sevineceğim kasılmalar bana ciğer geliştirici iğne vurdular burda gördüğüm yazılarda ciğer geliştirici vurunup yada açıklığı olupta eve gönderilen gebelerin yazıları aklıma geliyo benimkide öyle bişeydir diye korkmuyorum rahatım yani o gece çoğunlukla nst bağlı şekilde yattım salı günü oldu sabah doktorum geldi yok mu sancın dedi yok hocam dedim açıklığıma baktılar bir cm açıklık var dediler saat 12:30 da çekilen nst de bebeğim kalp atışları sıkıntıya girmeye başlamış Hasan hoca hemen geldi yanıma seni acil sezeryana alcaz rahmin kasılıyo bebeği itiyo kanalın kapalı açılman olmadığı için bebeğin artık sıkıntıya sokmaya başladı biz seni doğum sancını durdurmak için yatırdık ama tedavi etkili olmadı dedi benim gözlerim doldu artık işin ciddi olduğunu sonunda anladım bebeğin büyük ihtimal yoğun bakıma ihtiyacı olcak burda da yer yok başka hastaneye sevk edebiliriz dedi bebeğimin başka bir yerde olacağını düşünmek daha bi üzdü benim gözümden yaşlar süzülmeye başladı annem de beni görünce ağlamaya başladı annem üzülmesin diye ağlamayı bıraktım dua etmeye basladım bebeğim sağlıkla doğsun diye 13:10 da beni spinal anestezi ile sezeryana aldılar kızımı cıkardılar o kadar isteksiz ağladı ki doktor göğsüne masaj yaptı kollarını kaldırdı bi güzel ağladı nasıl hoşuma gitti onun böyle sesli ağlaması anlatamam sanki çok bağırırsa daha sağlıklı olcakmış gibi hissettim çok güzeldi kızım gözümü ondan ayırmadım napıyolar diye çocuk doktoruna iyi mi akciğerleri diye sordum kan gazı çıksın konuşuruz dedi bebeğimi yanağıma getirdi çok sıcaktı çok güzeldi muhteşem biran ya onu hissetmek bebeğim benden önce çıktı ama yoğun bakıma götürmüşler bebeğimi birtek eşime gösterdiler o gün eşimden sonra solunum cihazına bağladılar bebeğimi ama çok şükür sadece bir gün kaldı solunum cihazında kendime gelince ben de gördüm bebeğimi ama hemencecik değişmişti kızım zayıflamıştı şuan yoğun bakımda tansiyonu düşük dua edin bebeğime Allah herkesin yavrusunu sağlıcakla kavuştursun