BilgeHatun Odymerve amin inşallah 🤲🏻 İkili test nasıl oluyor ve yararı zararı nedir ben yaptırmadım henüz
Odymerve BilgeHatun kan değerlerinden dow sendromu riskine bakıyorlar daha sonra ultrasonda ense kalınlığı falan ölçülüyor. Riski yok bildiğim kadarı ile yani bebeğe bir zararı yok ama bir çok kişi down sendromu da olsa aldırmayacağım diyip yaptırmak istemiyor. Down sendromu olsa bende aldırmayacağim ama onun doğumuna kadar her şeyi hazırlayacağım evet üzeleceğim ama bana mecburiyetini bilerek hazırlanacağım ona eğitici neler yapabilirim diye araştıracağım bilgi sahibi olacağım. O yüzden yaptırdım ben test sonucunu henüz doktorumla görüşemedim ne olduğunu bilmiyorum. Yaptırmak istemeyenlere saygım sonsuz :)
BilgeHatun bbhhrr5289 Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin 🤲🏻 İyi doktor bulmak zor hele de anlayışlısını bulmak
elifyalcin BilgeHatun ilk normal muayenemi oldum sonra ikili test için tok olmamı söylediler oruç tutan anneler varsa haberleri olsun o gün tutmasınlar. Kafası aşağıdaydı ve bebek uyuyodu çikolata yedim öyle hareketlendi. Burun kemiğine ve ense kalınlığına bakıyorlar down sendromu için bakıyorlar zaten bu teste. Burun kemiği down sendromlu çocuklarda göremiyoruz dedi ve ense kalınlığı 3 mm nin aşağısında olması lazımdı benimkisi 1.5 mm ymiş çok güzel dedi şükürler olsun. Medicine hostipal hastenesine gittim yalnız biraz fiyat tuzlu haberiniz olsun.
Yarim_Kilo_Kiyma Dimple16 Geçen hafta 12+5 te ikili test de minnoş bir kız 🎀 dediler bakalım. Bugün kontrol vardı ama bu kez gösterme ☺️Bizim için sağlıklı olsun yeter.
BilgeHatun Ebrusoylu1 Gop yüzyıl üni hastanesine gitmiştim kalbini dinlemeye doktor doçentti ilk hamileliğim diye bilgi almak istedim ama çok yardımcı olamadı şimdi doktor arıyorum kalıcı olsun istiyorum
BilgeHatun busra4259 ben de Gaziosmanpaşadayım :) Avrupa yakasında iyi bir doktor arıyorum özellikle normal doğumu destekleyen
imrn25 İkinci gebeliğim 13 hafta olduk bugün, ilki kimyasal gebelikti geçen hafta ikili test yaptırmıştım, sabahları bazen bulantı çok oluyor yumurtadan tiksindim galiba…🙄 sağ salim kucağımıza alalım inşallah🙏🏼