Edanur57 ENA aynı dertten bende de var 🙄37+2 ve 3800 tosbik bi bebeğim var ,doktorum böyle giderse normal doğurtmam dedi ama ben sancıyı normal doğumu beklemeyi düşünüyorum çünkü kilosu dışında herşey yolunda inşAllah rabbim hepimize yardım eder 🤲🏻
mervekhrgny Edanur57 benim bebeğim 37ci haftadan 39. Haftaya kadar sadece 70 gram almıştı ve gayet beslenememe aynı devam etmiştim hatta ben 39. Haftada 4 kilonun üstüne çıkacak bu çocuk doktor kesin sezaryen diyecek diye düşünerek gittim hiç öyle olmadı 3680 olmuş dedi doktor ben şok oldum zaten o gecede sancım başladı doğurdum yani inanın bu işi bebişler belirliyor normali isteyin ve buna yönelik davranın ama çok kafanıza takmayın ben öyle yaptım
ENA Edanur57 ben de tosbik diye seviyorum bebegimi😊 ve ben de sizin gibi normal istiyorum. Benimde 2 hafta önden gidiyor bebeğim kilo ve baş çevresi olarak. Ben eğer gerekirse 4 e yaklaştığında suni sancı propes vs ile dogumu başlatma şansımız var mı? Bunu konuşacağım doktorumla 4 gün sonraki randevumda. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?
mervekhrgny ENA canım ben de eşimde uzun kişileriz o yüzden doktorumuz hep sizin çocuk bir tık daha ileride olabilir diyordu ,ama hiç sezaryen yanlısı konuşmadı ,normali deneriz ama iki doğum ihtimalinede açık ol doğum çok aktif bir süreçtir dedi hep
Edanur57 mervekhrgny ohh maşallah ya bana da inşAllah 🤲🏻🤲🏻🤲🏻🤲🏻🤲🏻 Ama benim bebiş hep iki hafta önden gidiyordu aynen devam 😬peki ekstra birşey yaptın mı doğuma hazırlık açısından?
Sunay10_ mervekhrgny aynısı banada oldu 36 kadar aşırı kilo alıyordu son haftalar 100 gr almıştı normale döndü 4 kilo üstüne çıkar demişti böyle giderse çok şükür normale döndü şimdi 38/5 oldum 38/1de 3300 du
mervekhrgny Edanur57 canım ben 3. Aydan itibaren pilatese gittim ama inan öyle çok aktif değil yürüyüş özellikle koronadan dolayı son bir ay en az yarım saat yürüdüm hurmayı bir hafta anca yemişimdir günde 5 falan öyle squat falan pek yapamadım bol su 👍🏻
cevriye35_ Ans123 Bende ayni durumdayım sancilarim var doktor artarsa gel dedi geceleri kotu oluyorum aglayacak kadar napcaz bilemedim
Ans123 Ans123 cevriye35_ sabaha karsi gittim nts de sanci cikti ama acilma yok tekrar eve geldim dus aldim belimdeki o sanci gitti sanki hic bisey olmamis gibi yarin tekrar kontrolum var🤔
Elmaveannesi mervekhrgny allah bebeginize ve size saglikli omurler nasip etsin insallah.. cok merak ediyorum ama bi türlü ogrenemedim şu epidural dediginiz sey nedir ?
mervekhrgny Elmaveannesi açıklık belli bir seviyeye gelince belinizden tam ortasından anestezi uzmanı bir boru takıyor diyeyim aynı damar yolu gibi ve oradan size bir agrı kesici veriyorlar direk omurilikten verilince rahatlatıyor sizi tamamen kesmiyor ağrıyı yani bende kesmedi ama inanın çok çok rahatlattı ve beliniz asla acımıyor zaten onu düşünecek durumda olmuyorsunuz 😂
Sonia Selam kızlar. 2 gün önce test yapdım pozitiv çıktı. Bü gün hamileliğin 32 günü. Ama dün gece ve bu gün sabah peçetede kahverengi akıntıya karışık çok az miktarda kan gördüm. Bunun sebebini bilen varmı? 🙁
Edanur57 Sonia kan varsa doktora git ama kahverengimsi bi akıntıysa gerek olduğunu sanmıyorum aynı durum bende de olmuştu bebek yerleşiyor demişti tabi karar senin herkesin aynı olmayabiliyor
Srpkemre Ans123 bekle daha cok sumeyyenur bel ahr Sonia o aylarsa oluyor Rahime yerleşme lekesi diyorlar
gzddgll Ans123 dayanılmıycak gibi olduğunda git bence suni sancı teklif ediyorlar direk evde rahatça sancını çek Allah bi avazda kurtarsın inşallah
Edanur57 ENA benimde aklıma geldi acaba doğumu başlattırsam mı 4 kiloyu geçmeden diye hatta aynı sizin gibi 4 gün sonra bende hastaneye gideceğim bu düşüncemi konuşsam mı diye düşünüyorum da ya ne bileyim suni sancı da sıcak gelmiyor nedense 🤷🏼♀️ Bu yüzden ben bir doktorla daha görüşüp tavsiye alacağım sonra duruma göre karar vereceğim bakalım hakkımızda hayırlısı 🤲🏻 Ama bazı doktorlar diyet verip çocuğun kilo alımını yavaşlatabiliyor bunu da duydum hatta gideceğim doktor bunu uygulayıp 3900 olan bebeğin 3750 olmasını sağlayıp verdiği egzersizlerle normal doğumu başlatıp hastasını normal doğurtmuş ☺️
aeccebe mervekhrgny rabbim hayırla sağlıkla büyütmeyi nasip etsin hayırlı ömürler versin 🤲 Çok güzel anlatmışsınız böyle hikayeler bizleride rahatlatıyor biraz olsun 😌 bende kesi ve dikişten çok tedirgin oluyorum neden bilmiyorum ama 🙈☺️
Senemgltkn mervekhrgny Allah yavrunuzu sağlıkla sıhhatle büyütmeyi nasip etsin inşallah. Benim bir sorum olacak. Doğum esnasında gecelik mi gİydiniz. Birde doğumdan sonra ne giydiniz pijama takımı mı yoksa gecelik mi giydiniz hangisi daha kolay oluyor sizce
mervekhrgny Senemgltkn doğum için hastaneye girdiğinizde kontrol yapıp açıklığa bakıyorlar sonra size bir hastane önlüğü giydiriyorlar ve bebek doğana kadar onunla kalıyorsunuz o nedenle öncesi için hiç düşünmeyin ama sonrasında ilk çıktığınızda elbise şeklinde bir pijama çok pratik olur ben takım götürmüştüm onunla da rahat ettim sıkıntı olmadı :)
ENA Edanur57 ben de suni sancının zorlayacağını biliyorum ama insan her durumu degerlendirmek istiyor işte🙂 hakkımizda hayirlisi olsun😊 inşallah p.tesi güzel haberler alırız🤗
Edanur57 ENA inşAllah hakkımızda hayırlısı olsun bakalım biz planlar yaparken onlar belki de gelmeye hazırlanıyordur ☺️🤲🏻
Edanur57 mervekhrgny bu korona bitirdi bizi ya yürüyüş falan hak getire artık evde mekik dokumaya başladım ☺️