39+4
Tek belirtim 2 cm olan açılmamdı.. Hicbir belirti yokken cumartesi gece 2de uykumun arasında birşeyler aldığını hissettim bardaktan boşalır gibi dizlerime aşsa suyum akmisti
Ilk yarım saat agrım sandım yoktu ama yinede suyum geldiği icin doktora gittik
Doktor muayenede açılmanın 3 cm olduğunu sabaha doğurursun dedi Suni sancı vermeye gerek olmadığını söyledi
Saat 3 gibi ağrılarım biraz arttı
Saat 4.30da acilmam 5 cm oldu ve şancı belden vuran aralıklı gelip gitme şeklinde oluyordu Ama Ne kadar zor olsa da Rabbim dinlendiriyor sancı gelince dayanılmaz sanıyor insan sonra birden sancı durunca hicbirsey yokmuş gibi oluyor
5 cm açılma sonrası hic yatmadım daha şancı olsa da olmasa da hep yürüdüm artık gözlerim kapanıyor yorgunluktan bitap düşsem de yürümeyi hic bırakmadım ben yürüdükçe pesimden kardeşim eşim kaynanam sırayla belimi ovaliyorlardi
Saat 6 açılmam 6 7 cm olmuş gittikçe artan ağrılarla ilerliyordu
Saat 7 açılmam 7 8 cm
Saat 8de açılmam 9 10 cm ve bebek başı kanala inmemiş
Saat 8.50de ıkınma isteğim geliyordu kendimi durduramıyordum ve hızlıca doğuma alındım
Ikınma kısmı benim icin zordu gücüm kalmamıştı
Ama neyseki Rabbimin verdiği güçle 9.20de kızımı yanagima koydular
Onu gorunce herşeyi unuttum
Kesi dikiş kısmında gözlerim hep bebegimdeydi onu izledim ve çok az ipleri hissettim sinek ısırığı gibi Çok az canım yandı çok hafifti
Ilk gebeliğim olduğu için ve kizim da 3650 gram olduğu için toplam iç dış 10 dikisim oldu Buna şükür diyelim
Rabbim hepinizi bir ayazda kurtarsın hayirli doğumlar nasip etsin Rabbim kimseyi dar da bırakmasın sağlıkla kavuşun insallah
Hayirli günler 🌸