27 nisan günü 39+5 günlük olarak doktor kontolüne gittik bebeğim gününü doldurmuş ama gelmeye pek niyeti yoktu. Doktorum kilosunuz 3.800 olduğunu baş çevresinin bi hafta ilerde olduğunu artık daha fazla ilerletmeden doğumu başlatmamız gerektiğini söyledi ve 28 nisan sabah 5 te suni sancı ile doğumu başlattı. İlk başlarda herşey çok iyiydi sancılarım geliyor nst de 180 e kadar çıkıyor ama ben pek acı hissetmiyordum . Doktorum 1 saatte bir geliyor alttan muayenemi edip gidiyordu taki öğle saatlerine doğru sancılarım iyice artana kadar saat 12 gibi filan tekrar muayene etmeye geldi 2 cm açıklıkla gelmiştim zaten hastaneye 4 cm olmuştu muayenede hep çok canım yanıyordu ve doktorum çatımın çokta aman aman olmadığını söylüyordu derken muayenede pıt diye bi ses geldi ve bebeğimin suyu patladı asıl sancılar bu saatten sonra başladı doktorum 2 saat daha bakalım duruma göre karar verelim dedi. Ben sancılara dayanamayınca doktorumun da tavsiyesi üzerine sezeryana karar verdik çok hızlı bir karardı annem namaza gitmişti onun bile haberi yoktu. O gelene kadar hazırladılar beni annem gelince şok yaşadı yapma etme dedi ama herşey için geç gidiyoruz dediler ve ameliyata girdim. Spinal istedim iğnenin acısını çokta fazla hissetmedim zaten çok kısa bir sürede uyuştum . Nabzım ve tansiyonum çok yükseldiği için baya bi ilaç verdikten sonra başlattılar doğumumu 10-15 dk geçmeden bebeğimin güzel yüzünü gördüm zaten ondan sonra film kopuyor inanılmaz duygusal bi an . Benimde dikişlerim yarım saat filan sürdü odama getirildiğimde bebeğim beni bekliyordu. Uyuşukluğum 3-4 saat sonra geçti sürekli ağrı kesici iğne ve antibiyotik verdikleri için hastanede pek ağrım olmadı gecesine yürüyüşümü yaptırdılar . Şükür gaz olayınıda zorlanmadan aştım ve ertesi akşama çıkış yaptım hastaneden. Ancak eve geldiğim 2 gün çok ağrı ve acım oldu evde aldığım ilaçlar hafif geldiği için baya zorlandım acı çektim ama 2 gün sonra sabredince oda geçti. Tuvalete çıkma konusunda çok zorladım kendimi galiba birazda o yüzden dikişlerimi çok acıttım ve sonuçta yine Lavman ile tuvalet ihtiyacımı giderdim. Bugün bebeğim 5 günlük ve ben ilaçsız evde gezip dolaşıyorum evet hafiften ağrılarım var ama hepsi geçiyor. Miniğim için herşeye değer. Nasip eden Rabbime şükürler olsun Rabbim herkese hayırlı doğumlar versin. Hiç sezeryan doğum olacağımı düşünmemiş hep kendimi normal doğum için hazırlamıştım ama nasipten ötesi yok bizim için doğru olan buymuş benim gibi olanlar varsa korkmasın endişelenmesin diye yazıyorum biraz uzun oldu kusura bakmayın☺️ Bu arada bebeğim doktorun dediği kadarda iri bir bebek değilmiş 3.600 52 cm doğdu ultrason yanılabiliyor 🥰