Kızlar öncelikle hepiniz inşallah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza alırsınız..
Gelelim benim hikayeme uzun olabilir biraz çünkü her ayrıntısını anlatmak istiyorum sizlere yardımcı olursam ne mutlu bana 🤗
Normal doğumu çok istedim ilk zamanlar ve çok cesaretliydim ama artık sancıları hissetmeye başlayınca cesaretim gitti ve sezaryen istedim.
Rahmimde perde olduğu için ve plesanta yaşlanması olduğu için doktorum bu haftada bebeği almayı uygun gördü. Gelelim doğum olacak güne. Heyecandan 3 gün uyumadım zaten.
Sabah hastaneye gittim annem ve eşim yanımdaydı hemen kan alınıp odama çıkardılar beni biraz bekledim daha sonra gelip beni hazırladılar ve sedyeyle ameliyathaneye götürdüler. Kendimi kurbanlık koyun gibi hissettim 😂😂 neyin beni beklediğini bilmiyorum inanılmaz karmaşık duygular içinde ameliyathaneye girdim. Damar yolumu açarlarken canımdan can gitti diyebilirim damarlarım çok kalın olduğu için zorlandı hemşire. Ama belden vurdukları anestezi iğnesini hiç hissetmedim. İnanın hiç acımıyor kendinizi hiç kasmanıza gerek yok. İğneden sonra bacaklarıma bi sıcaklık indi beni yatırdılar önüme çarşaf serdiler kat kat. Ameliyathanede ki çalışan herkesten Allah razı olsun sürekli benimle sohbet edip beni rahatlattılar. Sonra müthiş bi titreme geliyor hemşire hanım sıcak su torbası getirip göğsüme koydu o zaman biraz daha iyi oldum. Daha sonra bebeği çıkarırken biraz göğüs kafesiniz sıkışıyor kalbiniz duracak gibi hissediyorsunuz ama hemen geçiyor. Sonra kızımı gösterdiler bana hiç ağlamıyordu bana bakıyordu annecim. O an öyle karmaşık duygular yaşadım ki ağlayamadım ama 😂😂 sonra kızımı götürdüler her şeyi iyiymiş hemşire hanım konuşmaya devam ediyor benimle sonra bi anda hemşirenin üzerine benim karnımdan kanlar sıçradı 😂😂 hemşire korktum sandı elimi falan tuttu çok iyi birisiydi. Sonra bebeği odaya götürmüşler annem gitmiş yanına eşim beni beklemiş 🥰 Doğum hikayem bu kadardı kızlar sizlere bir kaç tavsiyem var tabi ki
- kesinlikle kendinizi kasıp stres yapmayın ( ne kadar mümkünse tabi)
- depend lohusa çamaşırı hayat kurtarıcı
- ilk yürüyüş benim için zor olmadı ama sonrasında yatmadım sabaha kadar sürekli yürüdüm kesinlikle ağrım var deyip yatmayın
- tuvaletiniz gelmese bile tuvalete gidip idrarınızı çıkarın çünkü birazda olsa idrara sıkıştığınız zaman ağrılı oluyor idrar yapması
- kayısı hoşafı hayat kurtarıcınız olacak çünkü hem sütünüz iyi oluyor hemde rahat gaz çıkarıyorsunuz
- uzun elbise tarzı pijama almanızı tavsiye ediyorum ben almadım ama çok pişman oldum annemin eteklerinden getirtip onu giydim tuvalete çıkarken falan daha rahat oluyor
- benim göğüs uçlarım çıkmıştı sütümde hemen geldi ve bebeğimi hep emzirdim ilk iki emzirme zor oldu sonrasında alıştım sakın pes etmeyin ve uğraşıp memeyi ağzına verin
- ve son olarak şuan biraz daha iyiyim artık tek başıma oturup kalkabiliyorum bünyem zayıf olmasına rağmen çabuk atlattığımı düşünüyorum Allah’a şükür
- son olarakta katı bişeyler tüketmeyin sürekli gaz yapmayan çorba ve hoşaf için ben hala katı tüketmiyorum 2 hafta falan tüketmem herhalde
Anneler uzun oldu biraz ama umarım yardımcı olmuşumdur sizlere de.. merak ettikleriniz varsa cevaplarım.. sağlıkla kalın güzel anneler sağlıkla bebeklerinizi kucağınıza alın ❤️❤️