Ahsen_ahsen Merhaba arkadaşlar. 21 haftalık gebeyim, Internet de bebeğin kalp atışlarının stetoskop ile duyulabileceği yazıyor, denedim ama duyamadım🤷🏻♀️ Deneyen ve duyan var mi acaba :)
Tekinnn Ahsen_ahsen ben 🙋🏻♀️ 16 haftalıkken aldım 21 haftalığım her gün dinliyorum hareketlerini hissettiğim için eskisi gibi çok değil ama bir kere olsun mutlaka dinlerim. Bebeğin kalbini denk getirememişsindir canım biraz zor oluyordu küçükken bulmak
BegumIscanTunc Ahsen_ahsen canım baby dopler var ondan alıp kalp atışını çok rahatlıkla duyabilirsin bana Almanya’daki kuzenim önerdi bebeğim biraz daha büyüsün alıcam istersen bak gittigidiyorda var fetal dopler cihazı diye
melindam Ahsen_ahsen O haftalarda Biraz. zor Olur Birde Denk Getirmek Zorlaşıyor ben Şuan 29 a Giricem Bazen Denk Getiremiyorum Çünkü Tosbik Kızım Ben Popo Üstü Oturur Vaziyette Dolasıyla kalp Kısmj Karnımın Daha derin Kısmına denk Geliyor Duyamıyorum. Hareketleriyle Yetiniyorum
Cansummm Tekinnn bende de var stetoskop 18 haftalığım karnıma koyduğumda içimden değişik sesler duyuyorum kalp atışını hiç duyamadım çok zor bence onunla duymak
Busum Tekinnn siz bence kendi kalbinizi duyuyorsunuz 😂 mümkün değil çünkü steteskopla 16. Haftada duymak
Ahsen_ahsen Tekinnn ne güzel duymuşsunuz siz. ben baya uğraştım ama yok. Bası sesler var ama bence bağırsak sesleri onlar :D ben denk getiremedim maalesef
Tekinnn Cansummm tamamen denk getirmek zaten başlarda öyle tam kalp atışı gibi değil. Büyüdükçe netleşiyor gürleşiyor mesela şuan 21 haftalık bildiğin bizim kalp atışımız gibi gür geliyor sesi.
Tekinnn Busum valla ben duydum daha önce kayıpları olan biri olarak pinpirikli biriyim doktoruma da söyledim duyarsın dedi aldık ve sürekli dinledim şuan da hareketlerini hissediyorum o yüzden eskisi gibi dinlemiyorum
Busum Tekinnn duyulur tabii ki ama daha büyük olması lazım ben 20. HaftamdaYım bende denedim saniye tuttuğumuzda kendi kalp atışımın olduğunu fark ettim Saniye tutunca 90 larda atım kendi kalbimin olduğunu gösteriyor. doktoruma sordum 23 den sonra duymaya başlayabilirsin şuan duyman mümkün değil demişti.
Ahsen_ahsen BegumIscanTunc evet onu biliyorum ama bebek için zararlı oluyormuş sanırım onlar. O sebeple cesaret edemedim.
BegumIscanTunc Ahsen_ahsen kuzenim kullanıyormuş kendisi çokta memnun sorun yaşamamış doktoruna bile sormuş kullanabilirsin demiş
Cansummm Ahsen_ahsen Ay evet bende öyle dedim neler oluyor içerde bu seslerde ne dedim kalp atışı dışında bir sürü ses duydum. Bende siz gibi denk getiremedim malesef. Şu arkadaşın önerdiğinden bende alacaktım daha önce kaybım olduğu için ve henüz hissetmediğim için endişeleniyorum ama medikal tanıdığımız bazen bu fetal doppler de bile net duyamayabilirsiniz öyle olursa çok evham yaparsınız bence almayın dedi sonra vazgeçtik
Ahsen_ahsen Cansummm bende henüz net hissedemiyorum bu stetoskop işini duyunca baya heyecanlandım ama oda olmadı. Diğer aletide almak istemedim açıkçası fiyatı da baya yüksek. O paraya bebeğimin ihtiyacını alırım dedim 🙈:D Hayırlı bir şekilde kucağımıza alırız inşallah.
Cansummm Ahsen_ahsen amin inşallah önemli olan o hayırlı ve sağlıklı bir şekilde kucağımıza alacağımız günlerde gelecektir☺️🙏🏻