Herkese Merhaba, 27 Nisan Pazartesi günü minik kizimi epidural sezaryen ile kucagima aldim. Kizimla bu kucuk maceramizi sizlerle paylasmak istedim…Pko, catlatma ignesi, hamilelikte yasadigim problemler de belki bazilarinizin isine yarar :)
Forum yorumlardan belki beni hatirlayan vardir. Kendimi bildim bileli pko ile ugrasiyorum. Hatta kendi takipsizligim yuzunden bu sebeple bir yumurtaligimi da aldirmak zorunda kalmistim. Kalan tek yumurtamda da pko devam ediyordu. Dogum kontrol haplariyla onu duzene sokmayi basarmistik. Ancak is hamile kalmaya gelince endiselerim vardi ama artik cocuk istedigimde dogum kontrol hapini biraktim ve birakir birakmaz hamile kaldim. (Yasmin kullandim) Ancak gebelikte gelisimsel problemler cikti ve 7. Haftamda bir karar vermem gerekiyordu. Zor bir kararla bebegi aldirdim. Akabinde bir sure dogal akisina birakmak zorunda kaldim. Kurtaj sonrasi ilk adeti kendiniz gormeniz bekleniyor. Bu surede pko costu tabii. 3-4 ay yine adet gormeyince ilaclarla destekledik. En sonunda da catlatma ignesiyle ilk denememde 2. Gebeligimi yasadim…
Hamilelik suresince 4. Aya kadar kusmaktan kafami kaldiramadim. Kan kustugumda oldu hatta. Layd feliz bu donemde iyi geldi. 3 defa agir grip atlattim ve antibiyotikler kullanmak zorunda kaldim. Son ayimda da hemoroid ve fissur ile tanistim. Gec kaldigim icin Ne kullandiysam fayda etmedi ( proctolog krem ve daflon hap kullandim ki bunlar hemoroid in baslarinda cok etki eden ilaclar) 35. Haftamda genel anestezi altinda fissur hemoroid operasyonu gecirdim. Normal dogumda hemoroidlerin beni cok zorlayacak olmasi nedeniyle doktorumun onerisiyle epidural sezaryen doguma karar verdim.
27 nisan pazartesi gunu ( 38+2) sabah 7 de yatis yaptim 9 da tamamiyla ayik bir sekilde ameliyathaneye alindim. Epidural i yaparlarken olabildigince kambur durmanizi istiyorlar. Omuzlarinizdan bastirip kamburunuzu cikarip belinizden omur arasindan igneyi yapip katater takiyorlar ki- inanin damar yolu daha fazla acitiyor. O kdr hissetmiyorsunuz. Akabinde ayaklarinizdan bir sicaklik gelmeye basliyor. İste o anda biraz stres & heyecanin etkisiyle titreme ve mide bulantisi basladi bende. O sirada hemen mide bulantisi icin ilac verdiler ve aninda kesildi. Meger o esnada da operasyon baslamis. Dokunduklarini hissettim ama aci hic olmayinca insan konduramiyor :)) basladiniz mi dedikten sonra simdi biraz bastiracagiz dediler ve kizimin sesini duydum o anda. 9:25 de kizim koynumdaydi…
ilk memeyi (kolostrumu) ameliyathanede verdirttiler sonra kizimi cikardilar… ben 10:00 da ciktim ameliyathaneden. Odaya gectigim gibi kizim geldi ve emzirmeye basladim…
16:00 ya kadar beslenme yasak. Su bile icmedim. Yasak kalkinca hemen kahve ve bitter cikolata yedim - ki anestezi uzmani bas agrisi olmamasi icin bunu onerdi. Hic bas agrim olmadi hatta Sezaryenden kaynakli da hic agrim olmadi. Epidural sayesinde Agri pompaniz oluyor. Uyusma gectikce sizi hissettikce basiyorsunuz hicbirsey kalmiyor :))
1 gece hastanede kaldik sali aksam uzeri hastaneden ciktik ve evde kizimlar birbirimize alismaya calisiyoruz :)
Bu surecteki notlarim ;
-ozel hastanede dogum yaptim. İlk dusumu hastanede aldirdilar. Yanima tarak almamisim. Siz alin mutlaka :)
-hicc oyle takimlar sunlar bunlar gerek yok bebegin tum ihtiyaclarini onlar veriyor sadece cikarken giyecegi kiyafeti kullandim.
-pijama giymedim. Geceligi de zaten belinize kadar katliyorlar ki kan olmasin. O yuzden 2 gecelik yeterli.
-depend kulot kesinlikle cok isinize yariyor. Hala kullanmaya devam ediyorum :)
- covid nedeniyle yanimda sadece esim vardi. Onunda en basindan bu surece dahil olmasi bence cok iyi oldu.
-ziyaretci yasagi var maalesef. Eger anneniz yaninizda kalacaksa esinizin sadece dogum sonrasi cocugu gormesine izin veriyorlar. Odaya bile giremiyor.
-covid testi yapiyorlar.
-bir de sezaryenden sonra bol bol yuruyun ancak oyle aciliyorsunuz.
Cok uzun oldu kusura bakmayin.
Tum anne adaylarina saglikli dogum dilerim. 🙏