Aheahe merhaba tüm tavsiye ve bilgilerimi yazıyorum. kıl kurdu yani parazit bebeğe doğrudan zarar vermiyor haftanız ilaç kullanımına müsait sanırım , ailece doktorun vereceği ilacı kullanın. İlaç önce bağırsak duvarına yapısan parazitleri ayırıp dışkı ile atmanızı sağlıyor. Lakin öldürmüyor. Yani gerekirse eldivenle taharet yapın. Parazitleri bağırsaktan boşatsanız bile yumurtalarına ilaç etki etmedği için 15 gün kuluçka süresinden dolayı tekrar ilaç almanız lazım bunu atlamayın aksi halde tekrarlıyor. Bu süreçte tırnaklarınız çok kısa olsun evdeki herkesin. Her gün nevresimleri değiştirin ve çamasır suyu ile makinede 90 derecede yıkayın. Her gün duş alın ve iç çamasırları çamasır suyu ile yıkayıp kuruyunca ütüleyin. Ütü sıcaklıgına parazitler dayanmıyor. Dağ kekiğini kullanabilir misin bilmiyoruö ama doktora danıs. Sabahları aç karnına bir tatlı kasıgı ezilmiş kuru dağ kekiğini bir bardak su ile yutuyorsun. İbrahim saraçoğlunun önerisi. Her lavabo kullanımında ben bir kovaya çamaşır sulu su hazırlayıp döküyordum ve sürekli muslukları ovuyordum. Hayatta en tiksindiğim şey parazitler oldu. Bunları yaparak kurtuldum çok şükür. Bol bol kefir için, hatta probiyotik takviyesi alın. Ben 3 ay düzenli probiyotik kullandım. Enteragermina. Bağırsakta probiyotik ne kadar fazla ise parazitlerin üremes o kadar az oluyor. Parazitler hayatımızda hep var unutmayın sadece onların yaşam alanı sağlıksız bağırsaklar. Çocuklarda genellikle tırnak yemesi varsa ya da kasınan popodan sonra elini ağzına götürüyorsa oluyor. Etleri iyi pişirin bu arada. Çiğ et tavuk ile soğuk tüketilenleri bulaştırmayın. Bir de her sebzeyi özellikle yeşillikleri sirke ve karbonat karısımında bekletip öyle yıkayın. Bunları yaparak kurtuldum. Yorucu bir süreçti İnşaAllah sizde kurtulursunuz. Allah yardımcınız olsun.