Çok şükür bugünlere diye başlamak istiyorum , tam bir hafta önce doktorumla anlastigimiz gibi 40+2 de sabah hastaneye gittik açıklık ve sancım hiç yoktu o zamana kadar doktor son kez kontrol edeyim dedi ve 2 cm açıklık vardı , öncelikle lavman yapıldı, sonrasinda saat 8.30 da suni sancı takıldı ,suni sancı derece derece imiş ve doğuma kadar takılı kalıyormuş 15 dereceyle başladı hiç bişey hissetmedim ooo böyle olacaksa ne var bunda dedim icimdem sonra yarım saatte bir artırdılar ve 45 olduğunda yerimde duramadim , doktor yürü diyordu ama kendimi o kadar yorgun hissediyordumki ben tüm sancimi plates topu üzerinde oturup zıplayarak geçirdim , sonra ebe bı ntsye alalım dedi ve dereceyi biraz azalttı daha çok yolumuz var dedi sonra açıklığıma baktı ve aman tanrım 5 cm olmuş ben epidural istiyorum dedim ebe tamam önce suyunu patlatalım sonra doktora soyliycem dedi ve suyunu patlattı , suyunu patlatmasiyla acilmam 7 cm oldu herkes şok ebe çok hızlı ilerliyo epidural yapamadan doğacak dedi ve ben ikinmaya başladım kendimi tutamiyodum ebe saolsun çok güzel yönlendirdi ve ben ikindikca acilmalarim 9 cm oldu (bu arada malesef altıma buyugumu yaptım bunu yazıyorum çünkü doğumda böyle bişey hiç olmaz zannederdim ) sonra dogumhaneye götürdüler zar zor çıktım çatala ve doktor geldi ikin dedikte ikindim ve üç ikinmada oğlum geldi tam 10.45 de kucagimdaydi , ardından da plesentayi çıkardı , asıl hikaye orada başladı malesef benim doğumum çok güzel ilerledi ama plesentamin yarışı içimde yapışık kalmış doktor bunu tam dikislerimi bitirdiğinde farketti ve beni anestezi altında plesentayi çıkarmak için tekrar ameliyathaneye indirdiler , sonra gözlerimi açtığımda oğlumu kucağıma vermişlerdi çok güzeldi (plesenta ameliyatı dışında )