Merhaba arkadaslar.Size dün başıma gelen bir durumu anlatmak istiyorum.Herkes bilsin önlem alsın en azından buraya gidecek olanlar.
Ankara Eryaman’da ikamet ediyorum.23+6 günlük gebeyim.Gecen hafta Eryaman ve civarında detaylı ultrason için hastane arayışına girdim.Bir kaç hastaneyi arayip hem randevu dolulugunu hem de ücretleri ogrenmek istedim.Aradigim her hastaneye ( ki o zaman 22+2 falandır) kaç haftada olduğumu belirttim özellikle.Neticede Özel Ortadoğu Asg Tıp Merkezi’yle de görüşüp randevu dolulugu ve fiyat bilgilendirmesi istedim.Onlara da gebe haftami belirttim.Olumsuz hiçbir şey söylenmedi. 27 Nisan pazartesi günü tekrar arayıp randevu aldım ve tekrar gebe haftami belirttim(23+3 ).Eşimin odaya girip giremeyecegini sordum ve hiçbir problem olmayacagini soylediler. Çarşamba günü,yani dün randevu saatinde eşimle beraber oradaydik.Ucreti ödedik ve doktoru beklemeye başladık.doktorbiraz geciktiren sonra geldi.Neyse odaya geçtik.esime siz dışarda bekleyin almıyoruz kimseyi dedi.neyse dedik.daha sonra doktor kac haftalık gebe olduğumu sordu.23+5 olduğumu söyledim.Ben 23. Haftadan sonra bakmıyorum dedi.bize böyle bir bilgilendirme yapilmadigini iki defa hastaneyi aradığımda da iki defa kaç haftalık hamile olduğumu soyledigimi belirttim.yapabilecegim bir şey yok deyip umursamaz davrandı.yetkiliyle konuştuk onlar da çok umursamadilar.odemeyi alırken ama çok memnunlardi(260 TL) başka hastaneleri arayıp yer sordum ama haliyle yerleri dolmuştu hep.esim tekrar içeri girip yetkiliye gorustu.5 dk sonra falan ben girdim.baska bir Özel Ortadoğu hastanesi varmış(tahminimce bu hastaneye bağlı bir yer) orada yapilabilecegini fiyatın 500 lira oldugunu söylediler.madem 23ten sonra oluyor burda da olabilir değil mi? Çaresiz gördükleri için para koparma hırsları duruma raen gozlerini boyamış resmen.esim gidelim ne yapalim dedi.kabul etmedim.zorunlu olarak Zübeyde Hanım Devlet Hastanesi’ne açık gittik.ben virüsten dolayi evime yakın olsun vs diye ugrastim ama dün o halde yorgun argın ordan oraya koşturdum.Bir daha da Asgye asla gitmem.isini layıkıyla yapmayan paradan başka şey düşünmeyen insanlar para kazanmasın.Burayi bilen veya gidecek olan hamilelerin de bilgisi olsun.