Mom4baby Şeker yüklemesi yaptırdım ve gebelik şekerim çıktı. Bu durumla karşılaşanlar nasıl atlattınız? Neler yemiyorsunuz yada yemek düzeninizde neler var paylaşır mısınız? Sanırım yeme düzeni daha yararlı olacaktır herkese 😊
minnakfasulyecim Mom4baby Doktorun diyetisyene yönlendirmedi mi canım? Sana özel programlar oluştururlar çünkü kanına vs bakıyolar diye biliyorum herkesin listesi ayrı oluyor çünkü 🥰
Fnur1995 Mom4baby benim açlık şekerim sınırda çıktı sadece karbonhidrattan kızartma türü şeylerden tatlıdan uzak dur ve meyveyi porsiyonlu tüket dedi doktorum özellikle hamurüşine dikkat et demişti
inciiim Mom4baby canım 3 ana öğün 3 ara öğün besleniyorum. Beyaz un, makarna ,pirinç, patates, hamur işleri , tatlılar, paketli ürünler ve meyvelerin çoğunu yemiyorum canım. Sadece yeşil elma, erik , çilek ağırlıklı besleniyorum.
Asel21 Mom4baby canm hamur işinden, karbonhidrat özellikle pirinç makarna tüketiminden uzak dur, tatlıdan ve beyaz ekmekten uzak durmalısın. Hazır meyve sularından içme şeker oranı yüksek oluyor doktorum içmemelisin demişti. Bulgur tüket, protein ağırlıklı beslen, meyveyi bir porsiyon ye, tam tahıllı ekmek tüket, bir de süt ürünlerini yağsız ya da az yağlı olanı tüket süt peyniri özellikle
Didooo2604 Bende bugün şeker yüklemesi oldum ilk saatim yüksek çıktı. Şeker cihazı verdi onu bi süre kullanıp endokrine gidicem diyet listesi yapılcak seni yönlendirmediler mi canım bide her saatin mi yüksek çıktı
Mom4baby Endokrin bölümüyle görüşüp uzak durmam gerekenleri konuştuk ancak diyet listelerine baglı kalmaya çalışarak stres olma dedi. Sürekli ne yemek yapsam düşüncesi de stres yaratıyor bende maalesef o nedenle sizi dinlemek istedim. Tekrar kontrole gitmeden ölçüm yapacağım umarım düşmüştür.
RuzgarsMommy Benim açlık 78 Tokluk 155 çıktı Doktorum şekeri karbonhidrati kes dedi dikat edicem hergün yürüyüş yapıcam Çocuk da fazla kilo alırsa suyumuz fazla olursa tehlikeliymiş dikkkat edelim :/
Mom4baby inciiim bende benzer beslenmeye çalışıyorum tek fark meyveleri porsiyonla tüketiyorum az çok yemeye çalışıyorum aralarda ancak eskiden 3 öğün beslenen biri değildim ve zorlandığım kısım o öğün saatlerimi tam oturtamadım. Pandemi nedeniyle de herkes evde geç yatıyor. Öğünler karışıyor.
inciiim Mom4baby aynen canım öğünler karışıyor. Ben kahvaltı yaptıktan 2 -2.5 sonra ara öğün sonra yine 2 -2.5 saat sonra öğle yemeği şeklinde akşama kadar hep 2.5 saat aralarla yapıyorum . Ama mesela meyve tabağı yapmayın diyorlar. Sadece yeşil elmanın yarısını ara öğünde yiyorum. Bi kere bütün yedim hemen şekerim yükselmişti🤦♀️ Bi de evin içinde sürekli yürüyüş yapıyorum.
Yaman Tatli hamurisi kizartma turleri yasak banada bnmde cikti sekerim hergun 4 lere ölcuyorum doktora atiyorum her aksam ve diyet yapiyorum
Minnakdavsan Mom4baby şeker yüklemesi yaptırmakla şekeriniz çıkmaz, gebelikte fazla hormon salgılandığı için vücudun şekere olan direnci azalır tüm hamilelerde olabilecek bir durum şeker testi yaptırarak bunu öğrenmiş olursunuz , aksi takdirde fazla şekerden bebekte aşırı obezeti anomoli yada kalıcı şeker hastalığı oluşabilir bunu tespit ettikten sonra gerekli önlemi alarak sağlıklı bir gebelik gecirirsiniz, büyük oranda doğumdan sonra gebelik şekeri kaybolur kalicida olabilir bu vücudun yapisina gire değişir 🙋♀️
Minnakdavsan Mom4baby bu arada bende hamileligimde şeker testi yaptırdım yüksek çıkması sonucu 1 hafta diyet yaptım normale dönmüştü, aşırı şekerli şeyler yemiştim