Arkadaşlar merhabalar 25 nisan da dogum yaptım. Erken dogum riskim hiç yoktu hamileliğimde en ufak bir kanama bile yaşamadım. 31+4 de sabah 7 de uyurken suyum geldi baya ıslandı iç çamasırım wc gittim yine devam etti özel dr a yazdım dedim böyle böyle oda hast git dedi. Büyük ihtimal suyun gelmiş doğum yapacaksın dedi Saat 10 bucukta hastaneye gittim dr baktı nts ye filan bagladı bu arada benim sancılarım vardı. 0 açılma ile gittiğim hastanede 2,5 saat içinde dogum yaptım hemde muayene odasında cok hızlı geldi bebeğim vajinamda dar oldugu için heryerimi yırtmıs 2,5 saatte dikişle ugrastık. Normal dogum kolay ama sancısı ve dikiş durumuna göre değişir… Ben 2 saat filan sancı cektim burda 10 saat sancı çekenler oldugunu okuyordum. Benm en büyük sıkıntım vajinamın dar olması ve bebeğin cok hızlı gelmesinden dolayı heryeri yırttıgı için dikişler oldu…bebeğim 1440 gram dogdu şuan hast kuvezde.. Gögüs ucum içerde olduğu için süt cıkaramadım dogum yaptıgım gundem beri denedim elektirikli pompa aldım oda cekmiyor. Dun bastıra bastıra masaj yaparak bir iki damla süt cıktı ancak gögüs ucum içerde oldugu için cok kuvvetlice bastırmak gerekio dün 5. Günümdü gögüsüm sert artık bastırmaya da dayanamıyorum bugun itibari ile mecbur bıraktım sağmayı… Sizlere tavsiyelerim, erken dogum riskim hiç yoktu bebeğim beklenmedik anda geldi ama Allahtan lohusa takımı bebeğin bezi ıslak mendili gögüs ucu kremim vs herseyimi alıp hazırlamıstım. Erken dogum riskim yok die alısveriş işini ertelemeyin herseyiniz hazır olsun.. Normal dogum kolay ancak cekeceğiniz sancı saati ve dikişlerin durumuna baglı daha cok…mutlaka vajina kontrolu yaptırın dar mı değil.mi die baktırın ben baktırmamıstım dr şok oldu cok darmıs vajınan dedi sizde ona göre dogum şeklinizi belirleyin… Süt işini bya sıkıntı ettim ama doğum yaptıgım günden beri cabaladıgım için içim rahat şırınga ile filan gögüs ucumu cıkarmaya calsıtık sıcak havlu ile masajı yaptık kac kez yıkandım elektirikli pompa aldım ne kadar bastıra bastıra masajı yaptım cok az bir iki damla cıktı süt ve hemen gögüsüm sertleşti…