Herkese merhaba! Bu uygulama sayesinde gebeliğe ve doğuma dair çok şey öğrendim, burada çok vakit geçirdim ve artık yolun sonuna geldim 😊 Genel olarak hamileliğim rahat geçti hep kendi işimi kendim gördüm çok hareketliydim kendimi hiç sakınmadık. llk üç ay bulantılarım tiksintilerim oldu ve bir de gıda zehirlenmesi yaşadım ama atlattım çok şükür. O günlerde en sevdiğim şey olan kahveden ve tatlılardan inanılmaz tiksinmiştim ama 4. ayla beraber bunlar geride kaldı. Yediklerime, günlük protein ve kalsiyuma hep dikkat ettim ama gebeliğimin ilerleyen dönemlerinde suyum fazla çıkmaya başladı. Gebelik şekerim de yoktu. Önceleri bu durumu çok kafaya taktım ve elimden geleni yaptım ama düzelmedi sonra akışına bıraktım hatta biraz saldım evde tatlılar yaptım yedim ve düzeldi 😅 Toplamda 10 kilo aldım gebelik öncesinde de zayıftım, hiç ağırlaşmadım ama 35. Haftadan sonra çatı ağrısı beni çok yordu üstüne bir de hiç geçmeyen mide yanmaları 😓 39+0da kontrole gittim doktorum 39+5e kadar gelmezse kendimiz başlatalım doğumu ama ben iki üç güne bekliyorum dedi. 39+1de gece eşimle ilişkiye girdik sonrasında benim kasıklarımda hafif sancılar başladı ama pek önemsemedim. 39+2de yani 29.04.2020de uyandığımda sancılarım olduğunu fark ettim ve hiç geçmiyordu. Benim sancım hiç belime vurmadı hep kasıklarımdaydı. Sabah 7den akşam 7ye kadar evde sancılarımı çektim 5 dk 1 geliyordu ortalama ve hastaneye gittik. O güne kadar nişanım gelmemişti ama sancılarla beraber nişan da geldi. Çatı muayenesi de olmamıştım hiç doktor sancılarla beraber bakarız diyordu. Hastaneye gelince açıklığıma ve çatıma baktı doktor 2 cm açılma var yatış yapıyoruz dedi. Ben hep pilates topunda zıplarım, yürürüm kendi sancılarımı çekerim diye düşünüyordum ama hastaneye yatınca suni sancı verelim dediler. İlk doğumum ve ne desem bilemedim kabul ettim. Suniden de korkuyordum aslında. Suni sancı takıldığında kendi sancılarınızla belki şiddet olarak aynıdır ama arada hiç boşluk olmadan geldiği için karşılaması daha yorucu oluyor. Ben hep dua ettim bu süreçte eşim de çok destek oldu. Suni takıldıktan sonra kendi sancılarım da gelmeye başladı ve açıklığım inanılmaz hızlı ilerledi. Tam doğumdan önce kısa bir duşa girdim ama sadece belden altıma su tuttum. 8 buçuk 9 gibi suni sancı almaya başladım 2 cmle ve 10.42de kızım geldi 💞 Ikınma evresi benim için biraz zorlu geçti çünkü hep çatalda yaptırdılar ben onu da aslında yerçekiminden faydalanarak yapmak istiyordum. Kızım doğduğunda her şey nasıl böyle hızlı ilerledi inanamadım ben ertesi gün doğururum diye düşünüyordum. 😅 3250 kg, 50 cm doğdu ultrasonda da 3300 çıkmıştı 😊 Sütüm de hemen geldi şükür 🙏 Gerçekten rüyada gibiyim hala tam anlamıyla idrak edemiyorum şu anda hastanedeyiz kızım uyuyor ben de sizinle doğum hikayemi paylaşmak istedim çünkü benim forumda en sevdiğim bölüm buydu 😊 Allah isteyen herkese anne olmayı ve tüm hamilelere de sağlıkla kolaylıkla evlatlarını kucaklamayı nasip etsin 💞