Mervebilgin Merhaba kızlar hamilelikte yapılan tetanoz aşısı ile ilgili instagramda yapılmamasına dair birçok konu başlığı ve yorum var. Hem bebek için hemde anne için sorun olduğuna dair şeyler söylenmiş aranızda bu aşıyı yaptırıp veya yaptırmayıp herhangi bir sorun yaşayan var mı ?
halime21 Mervebilgin bugün ikinci dozu yaptırdım sıkıntı ne yazıyor bilmiyorum ama evet ağrısı bünyeden bünyeye değişiyor cnm benim çok acıyor ama acımayan arkadaşlarda vardı gebelik dönemi boyunca koruyacak ben iki gebeliğimde de yaptırdım yani
Misssimsek Mervebilgin ben iki dozunuda yaptırdım kol agrisi da dahil bebegimde ve kendimde hiç bir sıkıntı yan etki yaşamadım çok şükür. 25.haftada yaptırdım ikinci dozu suan 28 haftalık olduk bugün kontrolüm vardı çok şükür herşey yolunda
Fatmaaljd Mervebilgin ben yaptırdım 2 gün önce tetonoz bir zararı yok sadece bebeği ve anneyi hastalıklara karşı koruyor tereddüt etme yaptır
TeacherS Mervebilgin aynı skntı bende de var çok araştırdım ve aşıyı yaptırmayan kitle çoğaldı ne yapacağım bilmiyorum beni de aradılar aşı için ama gidesim yok
Babyveannesi Canım yan etkileri ateş eklem ağrısı falan olabiliyormuş bende şu dönemde bu sıkıntılar olursa benim pskolojim etkileneceği için yaptırmamaya karar verdim
Mervebilgin Acıması hiç sorun değil doğum sancılarına katlanıyoruz aşı onun yanında nedir ki diye düşünüyorum fakat acısından ziyade doğumda sorun oluyor bebekte düşüklere sebep oluyor bu aşıyı yaptıran kadınlar kısırlaştırılıyor bebekte anomalilere sebep oluyor gibi öyle yorumlar var ki inanın çok kararsız kaldım aşıyı yaptırıp yaptırmamakla ilgili
Gulbeyazk Mervebilgin ya ne alaka bu tetanoz aşısı olmasa doğum esnasında bulaşabilecek o hastalıklara karşı nasıl korunacaksiniz kendinizi ve evladinizi korumak adına yanlış secimler yapmayın lütfen
littleon Mervebilgin 1.dozu yaptırdım 1 gun sadece kolum agrıdı yukarı felan kaldırrken ama ben kendimi cok kasmıştım korktum bian😝 18.haftamda yaptırmştm 25 e geldik giç bir skıntı olmadı cok sukur
Taskinalp Mervebilgin 2 Doz yaptırdım. Hiç bir şekilde ağrı, ateş vs. Yan etkisini hissetmedim. Riske atılmayacak bir konu bence. Sonradan ah keşke dememek lazım …
__birafitap__ Mervebilgin ben asla yaptırmayacağım ne kendime ne bebeğime 1 tane bile aşı değdirmeyeceğim
yba Yaptırdım hiçbir sorunda yaşamadım. Kısır falanda kalmadım şükür. Geçen sene doğum yaptım 40 haftada. Ve yine İstediğimin 2. Ayında hamileydim şuan 6 aylık. Şükür sapasağlam bebeğimde. Öyle birşey olsa sağlık Bakanlığı bu riski alır mı? Bütünn gebelere uygulanıyor bu aşı .
Busimss Mervebilgin ben 2 dozumu da yaptırdım hiç bir sorun olmadı. Bende doktoruma sormuştum onunla alakası yok rahatlıkla yaptırabilirsin demişti bende yaptırdım. Çok şükür hareketinde de bir sıkıntı yaşamadım ateşim de cıkmadı. Sadece o gün duş almadım o kadar.
Anneyim Bu aşi karşiti olanlar inşallah ilerde aşi yaptırmadıgınuz için pişman olmazsınız uzmanlar uyarıyor yaptırmalısınız ilerde daha kötü sonuçlar dogura bilir 3 tane dogum yaptım hiç birinin aşilarını ihmal etmedim evet önceden aşi yoktu ama saglıklıydı herkez oyle besleniyordu ama bu devirde ne yedigimiz nasıl beslendigimiz belli degil dogallık ölüyor insanlık hastalıklarla boguşuyor aşi yaptırmamak cok yanliş bi düşünce
__birafitap__ Anneyim araştırırsanız aşıyı piyasaya süren bill gates çocuklarına bir tane bile aşı vurdurmamistir
Zcarkit İlk hamileliğimde 4 doz yapıldı belirli aralıklarla, 5. Dozunu yaptiramamistim. 2. Gebeligimde kalan o dozu yaptılar. Aşı bende ateş, kolda ağrı yapıyor. Birkaç gün uyutmadi hatta üstüne yattığımda daha da beter ağrıyordu. Ama geçiyor herşey gibi 😄
Deletedmom189 Mervebilgin tetanoz aşısı yaptırdım ve hiçbir sorun yaşamadım birkaç gün kolum ağrıdı sadece siz o aşı düşmanlarına inanmayın. Anne ve bebeği koruyor aşı. Hem kardeşim de doktor zararlı olsa yaptır der miydi tabi ki demezdi. Bence yaptırın siz de.
Aysegul7 Daha dün ikinci dozu yaptırdım ilkinde de ne yan etki ne ağrı bişey olmamıştı şimdi de olmadı çok şükür kadınları kısırlaştırıyo olsa emin olun kadın doğumcular önermezdi düşünmeyin yaptırın bence