Bende doğum hikayemi ne zaman yazarım diye düşünüp dururken 29.03.2018 saat 12:30 da rutin kontrolüm olan perşembe günü annem ile hastaneye gittim. Doktorum ile ilk konuşmamızda gözlerim ve yüzümde şişmeler meydana geldiğini söyledim. Belki bazı arkadaşlar bilir hamileliğim boyunca ödem şikayeti ile savaştım. Ellerim ayaklarım şişti ayakkabılarım gelmez oldu. 90 kiloya çıkmıştım.(65 kg ile hamile kaldım bu arada boyumda 167) Ağrılar uykusuz geceler derken 36+6 günlük olabilmiştik. Bir önceki ultrason kontrolümde bebeğin ileriden gitme durumunun durduğunu ve 3 günlük gelişme geriliği oldupunu öğrenmiştim ve bu ultrason benim için çok önemliydi. Doktorum plesanta yaşlanması olduğunu biraz besinsiz kalabileceğini söyledi. Sonrasında tahlil istedi ve sonuç olarak idrarımda protein çıktı. Aynı gün vajinal muayenem vardı ki kötü çıkan sonuçlar ile birlikte 3cm açıklığım varmış ama hiç sancı hissetmediğim gibi bir gerçek var. 🙄 Doktor bebeğin acil olarak çıkarılmasına karar verdi ve ben şok oldum. Dahasında kontrol için geldiğim hastanede yatışım yapıldı. İzmitte olan eşim bir anda geldi odamıza alındık. Ebe kontrolüyle suyum açıldı ve sancılarım başladı aynı odada annem kardeşim kuzenim ve eşimle sancıları birlikte çektik 4 cm, 5cm ,8 cm derken doktorum geldi ve plates topunun üzerinde belime masaj yaptı başımda dua etti bir anda sancım çoğaldı koşarak doğum haneye gittik. Çatala alındım 2.ıkınmada bebeğim dünyaya geldi hemen kucağıma koydu başına dokundum sıcacıktı hiç unutamıyorum o anı 😍dikişlerim atılırken doktorumla baby shower konuştuk hatta sütüm anında geldi doktorumla sarıldık çatalın üzerindeyken.. Allah razı olsun kendisinden... 18:04 te 2730 gr ve 47 cm olarak dünyaya geldi yavrum.(ismini Ömer Taha verdik)Ertesi günde taburcu olduk bugün 12.günümüz 🙏 herkese normal doğumu tavsiye ederim tek başıma bakabiliyorum bebeğime annem ve kayınvalidem artık yanımda değil 🤗 Allah hepinize kolay doğumlar nasip etsin biraz uzun yazmışım inşallah sıkılmazsınız sevgiler 👋 Dip not: ödemler gitmeye başladı şu an 74 kiloyum çok mutluyum ❤❤