Bayanlar ben hiç Doğum yapmadım ilk gebeliğim fakat müzik öğretmeniyim ses eğitimi alırken nefes eğitiminde alıyoruz oyüzden naçizane paylaşmak istedim bilgilerimi doğru ıkına bilmek için doğru nefes almak lazım. akciğerden alınan nefes daha güçsüz ve cılız olur itme kuvveti çok daha az olur, diyafram nefesi çok daha güçlüdür çünkü herhangi bir organ değil diyafram bir kastır. o kası çalıştırabilmeniz içinde nefese ihtiyacınız var diyafram nefesi alabilmek için ilk başta taklit yapabilirsiniz nefes alırken göğüs kafesiniz değilde göbek bölgeniz şişmeli nefesi verirken karın bölgeniz içeri girmeli bu şekilde burundan nefes alıp ağızdan sahh hecesiyle nefesi verin bunu günlük uygularsanız bi kaç gün içinde diyafram nefesine geçersiniz ayrıca köpek gibi hızlı bir şekilde nefes alıp vermekte nefesi diyaframa gönderir bunu 10 tane hızlı şekilde günde bir kere yapabilirsiniz bu uygulamayı çok yapmayın . Diyafram nefesini Doğum esnasında da uygulayabilirsiniz Allah’ın izniyle bir nefeste kurtulursunuz