Bende çok korkuyodum normal dogumdan ama hep olumlu düşündüm dogum sancısı nasıl olur bilmiyodum bide adet sancısı gibi sancılarım başlamıştı heralde dogum sancısı dedim ama düzenli degildi 15 dakika bazen 20 dakika bazen yarım saat böyle geliyordu yine acile gidiyim dedim 40+2 haftamdaydım acile de ebe nst e soktu sancım 20 çıktı alttan açıklıga baktı açıklık yok dedi rahmin yumuşamış sadece dedm o zaman daha dogumuma var dedim eve geldim o gece sancı başladı sürekli Bi sancı uzanınca geçmiyor nasılsa dogum sancısı degildir diye sürekli hareket ettim pilates topunda zıpladım topta zıplamak çok iyi geliyor sancıyı çok azaltıyor sabaha kadar sürdü böyle sabah 8 de acile gittik yine eşimle ebe baktı 5 cm açıklık hemen doguma aldılar dogumhanede doktor ne güzel sancını evde çekmişsin dedi. Rabbim öyle kolaylık vermiş ki 5 dakika da bir sancı vuruyor ama dinlenme araları hep bırakmış bide sancı vurdugu anda yatınca daha çok sancıyı hissediyorsun ben sürekli gezdim hastanede squat yaptım duşa giricektim ebe baktı dogumun yakın girme dedi şunun için yazdım tamam sancı kolay degil herkesin acı eşigi de farklı ama sancı anında hareket etmek duşa girmek topta hareket squat bu yöntemlerle kolay geçiyor hastanede hamile bayanların çogu sancısını yatakta çekip bagırıyodu daha çok sancıyı hissediyorsun ben sürekli hareket halinde oldum kendi sancımla da bikaç saat içinde dogum yaptım normal dogumdan korkanlar için yazdım eskiden de kadınlar sürekli çalışır haldeydi bahçede tarlada ondan dogumlar kolay geçiyordu normalde dogum hikayemi yazıcaktım ama bebegim le ilgilenmekten bide kolik bebek bir ay oldu dogum yapalı fırsat bulamadım yazmaya. Rabbim saglıklı hayırlı dogumlar nasip etsin