merhabalar herkese. burda ara ara kafama takilan seyleri hep yazmistim. vajinusmusu yenmis biri olarak normal dogum yapabildigimi ve herkesin yapabilecegine inandigimi belirtmek isterim. 40+1 e kadar acilmam 1 cmdi. doktorum burak ozköse normal dogum yanlisi bi doktor. onun destegi yadsinamaz. kesinlikle doktorunuz com onemli. ben 36. haftadan sonra burak beye gitmeye basladim. 37 de diger doktorum sezeryanla almam istedi bebegi çünkü. neyse kizlar acilma icin salgindan dolayi disari da cikamadigimdan seyyar merdiven aldim ve ilk basamagina inip ciktim 2 gün. berat gecesi 7 nisanda cok dua ettim sabaha kadar.yoksa 13une kadar bebis gelmezse sezeryan olucakti. salgindan dolayi yanimda kimse olmayacagi icin sezeryan istememistim. 8 nisanda sabah kalktigimda nisanim gelmisti. ve belimde sag tarafli agri vardi ve ayagimi da oynatamiyordum. ama tek tarafli oldugundan dogum sancisi degikdir die aksam ettim. artik dayanamayip hastaneye gittik ve 4 cm acilmam vardi. doktor suyumu patlatti. ve surec basladi. sanci kismi evet zor gercekten ama gecici oldugunj düşünmek rahatlatio bi nebze. bana nst de sanci cekmek cok aci verdi. ben dualarin hikmeti die düşünüyorum. artik dayanamayio epidural istedim doktor tekrar acikliga bakti o esnada 6 cm dedi ve doktor da şaşırdı birden 10 cm oldu acikligim. dogum esnasinda ıkınmak da zor ama inanin kizlar bebis çıktıktan sonra hic bisey hissetmiosunuz. ben de bel agrisi hala devam edio onu anlayamadik. sanirim stresten dolayi salgin beni cok etkiledi. annemleri 5 gun yanimda istemedim ve cok pisman oldum. bebisim sarilik oldu. emzirme konusunda cok sikinti yasadim. gogus ucum yok die silikon uc kullandim bebis istemedi. sariliktan dolayi bebege biberonla sutumu sagip verdim ve suan mememi almiyor. doguma o kadar odaklanmisim ki sonrası benim icin cok zor oldu. diyecegim o ki normalle dogum yaptim ama bel agrilarim hala var 9 nisanda dogum yapmama ragmen. sezeryan normal farketmez guzel anneler. simdiden dogum sonrasini da düşünün. ben yaptım siz yapmayin nolur bebislerinizi emzirmede cok dikkatli olun. insallah benim yasadigim stresi yasamazsiniz. bebislerinizi saglikla kucaginiza alip guzel guzel emzirirsiniz. hepiniz tek avazda kurtulun insallah. anne olmak evet cok zor ama varligi oyle bir huzur ki. rabbim isteyen herkese nasip etsin. hoşçakalın ❤