Bugun sabahtan sezeryan oldum isteğe bağlı olarak, korona nedeniyle fazla beklemek istemedim. Sabah geldim direk nst ve damar yolu açıldı. Hiç öyle acıma olmuyor damar yolunda dha sonra ameliyathaneye gectik tek başımaydım kızlar korona nedeniyle grerken bile ailem yoktu eşin vardı tek . Biraz tedirginlikle spinali bekledim , mevlana gibi oturup kaburganızı cıkarıyorsunuz bi kişi omuzdan bastırıyor ve hareket etmemeniz gerek iğne hiç acımıyor sinek ısırığı gibi korkmayın. Sıcaklık ve karıncalanma oluyor bacaklarda test ediyorlar his var ama acı olmuyor . O arada bacaklarımı ayırıp sondamı taktılar hiç hissetmedim . Doktorum geldi hazır olunca baslıcaz korkma dedi ama o ara baslamıslardı ben hissetmistiim dediğim gibi çekistirmeleri hissediyoraunuz ama acı yok . Ni ara midem bulandı söyledim hemen seruma iğne yaptılar . Cıkarken bastırıp cekiyorlar orası geriyor bi tek 5 dk da doğdu bebiş .giydirip bana gösterdiller . Daha sonra benim dikişler atıldı sohbet ede ede . Yarım saat sonrada ben cıktım . Cıkınca hemen odaya götürmediler tansiyon takibi ve sıcak hava verdiler üşüme için . Sonra odaya geldik spinalin etkisi gectikce ağrılar yanmalar başlıyor adet sancısı gibi o cok zordu ve midem bulandı kustum odada onara baya acıdı karnım ama iğne yaptılar gecti bulantım hemen . Karnıma 2 defa bastırdılar kontrol için oda biraz acıyo, ilk yürümekte cok sancılıydı . Taaa ki cok su içim sontam çıkınca çişimi yapana kadar . İdrar kesesinde boşalma olunca direk rahatladım yoksa acı dayanılmazdı 5 saat için. Sizlere önerilerim
- ilk kalkışta ileriye bakın ve biseyler içer içmez hemen kalkmayın .
- Bol su ve bol neskafe bitter tükettim
- kayısı kompostosu gazımda cok yardımcı oldu
- yedek kıyafeti bebeğe fazla koyun 4- 5 takım cunku çiste kazalar oalabiliyor
***Sezeryanda süt gelmesi geç oluyor diyenlere aldırmayın benim gayette iyi geldi bebek hemen emdide . 2 saatte bir emziriyorum smdi kaka ve çiş te yaptı
*süt için emzirme çayı ve tahin bol yemistim
- doğumdan 5 saat sonra ağrılarım tamamen geçti sezeryan doğum ağrılı geç iyileşiliyor diye korkmayın bünyeye bağlı
- bol bol yürüyün
- sadece eşinleydik kendim ayaklanıp bebeğe bakaniliyorum ilk geceden