Herkese merhaba çok şükür sonunda anne oldum rabbim isteyen herkese nasip eylesin inşallah dünyanın en güzel duygusu 😍 hamileliğimin 8. Haftasında içeride kanama sonrasında 2 kez dışarıdan kanama yaşadım 20. Haftalarda 36. Haftanın sonuna kadar progestan kullandım önce düşük sonra erken doğum riskim vardı en son kontrolümüzde bebeğimin iri olduğunu ve omuzlarının geniş olduğunu söyledi doktorumuz ve sezeryana karar verdik 23 nisan için gün aldık yatışımız yapıldı ameliyathaneye indik spinal oldum biraz kendimi kastığım için 2. Kez denedik oldu hemen uzandım perdeyi çektiler sondayı o sıra takmışlar hiç hissetmedim doktorumuz geldi başlıyorum dedi midem çok bulandı ameliyat sırasında ama hiç kusmadım bir ara kalp krizi geçiriyormuş gibi oldum normalmiş herşeyi hissediyorsunuz çekişmeleri filan ama acı yok tabi sürekli kontrol ediyorlar cimcikleyerek 😁 her yerim cimcik oldu 23 nisan şarkıları açtı hemşire rahatladım biraz oğlumu görünce dünyalar benim oldu çok ağladı yanağı yanağıma gelince sustu yalandı hemen 🥰 çok üşüdü annesi yukarı çıkarıyoruz sen odaya gelince oğlun da gelecek dedi annemle eşime götürmüşler hemen benim dikişler devam etti yukarı çıktık odaya hemen emzir dediler sütüm gelmedi ama bebeğim emdi hemen hiç üzülmeyin sütünüz gelmezse inatla emzirmeye devam edin 6 saat sonra yürüdüm baş dönmesi olmadı biraz zorlandım tabi gece çok ağrım oldu 3 tane ağrı kesici yapıldı arka arkaya ertesi gün daha iyiydim hamilelikte ayaklarım çok şişmişti şimdi daha da şişti bacaklar ayaklar komple çok normalmiş tavsiyelerim şunlar olabilir
- depend gerçekten harika kesinlikle alın dikiş yerleriniz için
- sondayı uyuşturunca taktılar yürütmeden sonra çıkardılar hiç acımadı
- Ağrınız olursa hemen söyleyin çünkü geçmiyor daha da şiddetleniyor ben o hataya düştüm ve 1 saat müthiş ağrı çektim kendinizi hep sıcak tutun battaniye üstüne yorgan sabahlık olmadan kalkmayın terleseniz bile
- Sütünüz gelmezse yine de emzirin pompa kullandım 20 dk biri 20 dk biri her 2 saatte bir oğlum emdi ne kadar emmek istiyorsa o kadar emdi humana çayından aldım ve en önemlisi bol su içtim kesinlikle stres yapmadım ve bugün sütüm gelmeye başladı çok şükür çok mutlu oldum hastanede holle mama verdiler kaşık biberonla çıkınca aynı mamadan aldım kaşık biberon ile verdiğim için meme reddi yaşamadım koronadan dolayı riske atmayın gerekiyorsa mama verin yeter ki sarılık olup hastanede yatmasın bebişler 😊
- Sabah 8 buçukta doğuma girdim gece 2 gibi gaz çıkardım bugün büyük tuvaletimi yaptım hiç korkulduğu gibi değilmiş gayet rahat yaptım kayısı ve dut kompostosu içtim evin içinde yürüdüm sürekli küçük tuvaletim için gittim geldiğini hissetmesem bile bunlar önemliymiş
- ameliyattan sonra sıvı tüketin dediklerinde çay kahve kola bol su içmem söylendi baş Ağrısı olmasın diye en korktuğun şeydi çok şükür olmadı
Çok uzun oldu galiba 😁 aklıma gelenler bunlar sizin sormak istedikleriniz olursa sorun lütfen ben herkese soruyordum 😁 rabbim herkese hayırlı doğumlar nasip eylesin medipol Çamlıca da doğumumu yaptım bu arada doktorumdan ekipten çok memnun kaldım tek sorun bebek hemşireleri siz çağırmadan gelmiyorlar bebeği görmeye umursamıyorlar bile şok oldum en sonunda annem bebeği alıp yukarı çıkmak zorunda kaldı kavga edecektik neyse dedim bebeğim emmiyor aç kaldı uyuyor uyanmak istemiyor gelin diyoruz şimdi bir işimiz var 20 Dk ya geliriz böyle muamele gördüm yan tarafımda bir kadın en sonunda hemşire yok mu diye bağırdı herkes aynı sorunlaydı ama benimle ilgilenenler çok iyilerdi Allah razı olsun hepsinden 🙏