(biraz uzun oldu kusura bakmayın) Merhaba sevgili anneler ve anne adayları. Şuan belirsiz bir sürecin içindeyim ve ilk hamileliğim. Yardımcı olursanız sevinirim. Son adet tarihim 15 marttı. Bu ay tarihim 15 Nisan gözüküyordu. Adetten bir iki gün önce erken gebelik testinde çift çizgiyi gördüm ilerleyen günler içinde testi tekrarladım hep çift çizgi. Adet tarihim iki gün geçince (17 Nisan da) sağlık ocağına gittim betam 130 çıktı. Cuma günüydü. 4 gün sonra (21 Nisan) Salı günü özel hastaneye gittim önce ultrasonda baktı zaten kese gözükmedi ama rahim duvarı kalınlığı iyi gibi dedi değerlere baktı betam 279 progesteronum 6.8 çıktı. Doktorumu aradım. Betan güzel yükselmemiş progesteron da düşük. Sağlıksız gebelik olabilir dış gebelik olabilir dedi. 2 gün sonra tekrar bakalım değerlere dedi. 23 nisanda betam 336, progesteronum 4.8 çıktı beta iyi yükselmiş gibi dedi ama bana normal gelmedi yükseliş. Riskli gebelik olabilir gibi bişeyler dedi ilaç ve iğne vericem dedi poula gibi Bi iğne verdi haftada bir. Bir de progestan verdi sabah akşam günde iki kere kullanacaksın dedi. Doktor içime sinmediği için aynı hastanede başka doktora gittim dün o da yine keseyi göremedi değer çok düşük olduğu için. Ama içerde kanama görüyorum dedi kanaman oldu mu diye sordu iki üç kere hayır olmadı hiç kanamam dedim. Değerlerine yine Bi bakalım 500 lerde bekliyorum dedi. 25 Nisan yani dün beta değerim 395 progesteronum 30 larda çıktı. Doktorumla paylaştım ilacı almayı bırak demişti zaten keseyi görmeden ben ilaç vermeyi doğru bulmuyorum dedi. Değeri paylaşınca bekleyin düşük olacak gibi sanki dedi. Sağlıksızsa zaten ne yapsak da düşer. Rabbim her şeyin hayırlısını nasip etsin ama sizce dış gebelik olabilir mi? Ondan biraz korkuyorum açıkçası. Daha önce dış gebelik geçiren, benim yaşadığıma benzer bir süreç yaşayan var mı?