Merhaba güzel anneler ve anne adayları 🤚🏼
Öyle ya da böyle şükürler olsun ki sağlıklı bir şekilde kızımı kucağıma aldım. Bu doğum hikayesi yazma kısmına geçmeyi heyecanla bekliyordum ve o gün geldi. Şimdi hikayemi anlatma sırası bende 🤗 21 nisan günü sabah erkenden sancılarım kendini göstermeye başlamıştı pek aldırış etmedim çünkü çok sık değildi yalancı sancı olabilir düşüncesiyle günlük işlerime devam ettim . Sancının geliş şekli aynı adet olacakmışsın hissi gibi alt karnıma ağrılar giriyordu ara ara da belime sıcak bir ağrı giriyordu. Akşama doğru biraz daha arttı belli bir tempo tutturmuştu artık ve doğumumun başladığını hissetmeye başladım. Eşime çaktırmadan son hazırlıklılarımı yapayım dedim yanımda götüreceğim hurmayı cevizleri hazırladım enerji olsun diye 😄eşime çaktırmadan diyorum çünkü panik bir eşim var birşey belli etsem hemen heyecan yapıp eli ayağına dolaşacaktı😅 ben her zaman sakinlikten yanayım duşuma girdim , Meryem ana otunu hazırladım , dualar okudum , pilates topunda zıpladım, yürüyüş yaptım tabi bunları yaparken sancılarım şiddetlenmeye başladı git gide 10-15 dk da bir girmeye başladı sancılarımı hep derin nefeslerle karşıladım Allahtan 30 Sn sürüp geçiyordu gece 12 ye kadar sancılarla baş ederek geçirdim son 3 saat sancılarım 5 dk da bir girmeye başlayınca eşimi paniğe sokmayacak bir şekilde gidip hastanede nst baglanayım merak ettim sancılarım kaçlarda dedim 😂ve acile gittik . Kontrolümü yaptılar 95 100 şerde sancım 5 dk da bir giriyor gayet düzenli ve açılmam 3 cm yatışımı yaptılar (eşim ne olduğunu şaşırdı 😂) ertesi gün akşam 5e kadar sancıları cektim bebeğim doğum pozisyonundaydı fakat kanala girmesini bekledik,rahmim biraz geride olduğu icin Ebe belirli hareketler yaptırdı öne gelmesi için ve bebeğin kanala yerleşmesi için ,pilates topunda yine zıpladım,merdiven indim çıktım sabırlıydım ve kararlıydım normal doğum yapacaktım sancılarım 130 lara kadar çıktı. Tekrar alttan muayene ettiler bir kaç kez 4 cm, 5 cm derken en son 6 cm e kadar açılma oldu fakat zaman baya geçmişti bebek halen kanala inmedi benim enerjim oldukça düşüktü artık kolumu kaldıracak halim kalmamıştı.Doktor artık beklemenin hem benim için hem bebek için riskli olabileceğini belirtti ama bekleyipte doğumu gerçekleştirebilirsin belki sana kalmış fakat risk faktörünü göz önünde bulundurmak gerekli dedi sıkıntı yaşanabilir dedi çünkü bebeğimde ultrasona göre iri bir bebekti. Hiç risk almak istemedim zaten ıkınma için hiç enerjim bile kalmamıştı bir gün boyu sancı çektiğim için. Ve sezaryen olmaya karar verdim. Doktor hemen 17:30 da beni sezaryena aldı.iyi ki de geciktirmeden sezaryen olmuşum bebeğimde içerde yorulmuş ve mosmor olmuş.Gerçekten de ne kadar plan yaparsan yap bebek kendi seçiyor geliş şeklini.En azından denedim ve çabaladım.Bebeğim sağlıklı olsunda gerisinin önemi yok. Su an 4 günlüğüz ve evimizdeyiz şükür 🙏🏻 Allahım isteyen herkese nasip etsin ve bekleyen herkese kolay bir doğum nasip etsin . Merak ettikleriniz olursa fırsat buldukça seve seve cevaplayabilirim . Güzel günler diliyorum herkese güneşli günler ♥️🙏🏻✨