Kızlar merhaba
Ben doğum eğitimlerine katıldığım için normal doğum istiyordum hep sezeryandan korkanlardanım yani. Herşey normal ilerlemişti sıkıntısız 39+5 e geldik. Gece saat 3 te farklı bir sancıyla uyandım. Gelen yalancı sancılardan farkını hemen ayırabiliyorsunuz merak etmeyin. Sonra düzensiz şekilde devam etti sancılar ama dayanılmayacak gibi değil. Ben evde çekip öyle gitmek istiyordum. Nitekim saat öğlen 1 e kadar evde geçirdim. Hastanede çok yakın olduğu için panik yapmadım. Ama artık merak ediyordum ne kadar açıklık olduğunu. Neyse gittik eşimle. Muayene oldum 4 cm açılman var süper dedi doktor. Sonra yatışını yapalım hemen akşama doğurursun dedi. Aslında keşke eve gitseymişim tekrar ama o an insan panikle tamam diyor. Sonra nstye bağlandım ilk orda çok şiddetli bi sancı geldi zorlandım. Artık sonraki sancılar beni zorlamaya başlamıştı. Yatışım yapılınca bir de suni sancı taktılar sanırım daha hızlı ilerlesin diye ama bana sormadılar bile. Ben normal serum zannediyorum. Bundan sonrası benim için dayanması çok zor 5 saat geçti.ıkınma hissi başlayınca bana nasıl ıkınmam gerektiğini anlattılar. Açıklığım tamamlanıncada çatala alıp 2 3 ıkınmada oğluma kavuştum. Akşam 6da oğlumu kucağıma aldım. Bebek çıkar çıkmaz tüm acılar bitti. Öyle bir rahatlama geliyor ki zaten inanamazsınız. Ama sonrası zordu benim için İç dikişim çok fazlaydı dışardada 2 tane epizyo dikişi vardı. Doğum sonrası toparlanmam çok zor oldu. Sanırım şanssız kesimdenim. Ama yine de şimdi aradan 2 yıl geçti iyiki normal olmuş diyorum. 2.bebeğime kızıma hamileyim ve 37h3 beklemedeyim. Yine normal istiyorum daha kolay olacağına inanıyorum inşallah. Hepimiz sağlıkla kavuşalım da gerisi gelip geçiyo işte.
Sevgiler herkese.