Merhaba arkadaslar. Cok guzel bilgiler edindigik tanimadan sevip kaynastigim yararli bir uygulamanin sonuna geldim. 39+3 te oglen baslayan sancilarimi gaz sikismasi olarak algilayip dinlenerek sakin sakin gecirdim ☺️ Saat 23:00 sonrasi siddetlendi sicak su torbasiyla biraz hafiflettim. Saat 01:30 gibi dayanilmaz bir hal aldi ve direk sicak dusa girdim pilates topumla. Sirtima devamli tuttum agrim gittikce siddetlenince anladim dogum sancilari oldugunu evde biraz daha ilerletmek istedim. sonrasinda ishal mide bulantisi basladi gece 4:30 da doktorumla konusup hastaneye gectik. Gittigimde 3 cm acikligim vardi 5 te nst ye baglandim agrilarim 1 dk ya kdr cikmisti. Ebe 6 cm oldugunu soyledi ve dogumun cok hizli ilerledigini soyledi acil doktorumu cagirdilar o sirada yarim saat yine sicak dusta esimle birlikte nefes egzersizleri yaptik hemen dogumhaneye aldilar ve 6:57 de kizimi kucagima aldim. Cok korkuyordum ama nefes ve sakinlik cok onemli. Ayrica pilates topu uzerinde kalca dairelerini yapmaniz cok yararli oluyor hem esnemelere hem doguma hazirlik icin. Dogukda tek sorun basurum cikmisti yaklasik bir tenis topu buyuklugunde doktorunuza soyleyin poponuza pamuk tikasinlar ben unuttum heyecandan soylemeyi. Dogum sonrasi gogusler icinde sadece gumus kapak ve sari kantoron yagi kullanin. Gun icerisinde sari kantoron surup havalandiriyorum sonrasinda temizleyip gumus kapak takiyorum 4-5 gun sadece hafif yara oldu dayanilmicak kadar degildi. 19.04 te dogumumu yaptim 6 gun oldu suan her isimi kendim yapiyorum.