ben pendik marmara eğitim araştırmada yaptırdım.
evraklar zeynep kamille aynı. tek uzun süren şey sperm testi. dışarıda yapılanı kabul etmiyorlar, o hastanede yaptırmak zorundasınız ama 3 ay sonraya randevu veriyorlar. şuan randevular kapalı, açıldığında hemen giderseniz belki yakın tarihe verirler.
önce infertilite bölümünden randevu alıyosunuz. elinize liste veriyorlar. gerekli evraklar ve kan tahlilleri gibi. dediğim gibi sperm testi haric hepsi 1 hafta icinde hazırlanır.
sonra tüm evraklarla reglinin 3. günü gidiyosunuz. alttan muayene ediyolar. yaşınız 35in altındaysa, sperm sayınız yeterliyse ve yumurta sayınız yeterliyse önce aşılama yapıyolar. ilk 2 aşılamada klomen + çatlatma iğnesi veriliyor. benim ilk 2 tutmadı o yüzden 3. de tüp bebek iğnesi gonalf kullandım o pozitif oldu allaha sükür.
bu arada ilk 2 aşılamada çatlatma iğnesine 100 tl veriyosunuz, 3. de devlet karsılıyo 10 tl ödüyosunuz ama gonalf iğne baya pahalı ben 6 günlüğüne 8 ay önce 450 tl verdim ve yetmedi. sonra tekrar aldım.
diyelim ki o da tutmadı, 2 iğneli aşılamadan sonra tüp bebeğe geçiriyorlar zaten.
bu arada seçili bir doktor yok, asistanlarla görüşüyosunuz doktor sadece tüp bebek transferinde var. kime denk gelirseniz o muayene ediyor.
hayırlı haberlerinizi alırız insallah ☺️