İki gün önce doğum yaptım. Aslında sancılarım ve nişanım 13 gün önce geldi 2 cm açılma doğum başlamış dedi doktor 8 saat sancı çektim ama birden durdu sancılar ve doğum. Çok korkmuştum nedense sanırım korkudan gitti sancılar. Doktorum da tekrar gelmesini bekle diye eve yolladı. Üç gün önce tekrar gece saat 10 buçukta sancılarım başladı güzelce evde çektim sıklaşmasını bekledim. 11 gün beklemek bana korkularımı unutturdu ve 11 gün boyunca sancım gelsin diye dua etmiştim o yüzden sakindim. Sancılar geldikçe eşim belime masaj yaptı girdim duşumu aldım ertesi gün sabah sıfır uyku ile saat 9buçukta bir kahvaltı yapıp hastaneye gittik. 4 cm açıklık yatışını yap dedi, odamıza geçtik. Normalde virüs protokolü ziyaret felan yasak ama bulunduğumuz şehirde bir tane tek hastane var özel, ve orası da o kadar uyduruk ki odada annem kardeşim eşim ben kaldık hiçkimse siz napıyosunuz demedi😂
Sürekli nstye bağlıydım bebek sıkıntıya girerse haberimiz olsun diye. Yatarak sancı çekmek kadar zor bi şey var mı acaba bu hayatta? Her sancıda herhalde en üst seviye bu daha fazla acı çekemem dedim ve hep bi üstü oldu. Saat 16da açıklığım 7 cm olmuştu doktor suyumu patlattı kaka yaptıysa bilelim diye temizdi suyum. Ondan sonra hayatta bi insanın canının bu kadar acıyabileceğini bilmediğim kadar acı çektim sancı sırasında. Gide gele elini soka soka zorla 10 cmye çıkardı ve her elini sokuşunda öldüm öldüm dirildim. Ben yapamıyorum diye bağırıyordum acıdan. Saat 18e kadar böyle sürdü. Doktor eşime dışarı çıkabilirsin dedi ve beni doğum çatalına aldı. Sancı geldikçe ıkın dedi. Her sancıda iki kere ıkınabiliyordum nefesim kesilene kadar. Kesmeseniz olmaz mı dedim sonrasında kakanı tutamayabilirsin senin için kesicem dedi. Uyuşturdu kesti bi kaç yerden. 7-8 ıkınmada geldi bebeğim. Eşinin çıkmasını bekledik bebeği giydirirlerken. Sonra dikiş faslı. Dikerken hissettiğim için ağladım acıtıyorsun nolur biraz daha uyuştur diye bi iğne daha yaptı altıma uyuştu. Sonra pijamalarımı getirdiler giydirmek için beni temizlediler. İlk ayağa kalkma girişiminde gerisin geri tekrar oturdum. Doğumdan sonra karnınız boşaldığı için iç organların bu kadar yer değiştirip böyle rahatsız hissettirdiğini bilmiyordum. Akciğerlerim sıkıştı resmen her doğruluşumda boğuluyor gibi oldum. Tekerlekli sandalye ile odamıza gittik. Dikişlerim ve kasığım çok ağrıyordu hala da ağrıyor tuvalete gitmek işkence gibi. Her tuvaletten sonra altımı duşta yıkayıp batikon sürüyoruz. Bugün sütüm neredeyse hiç gelmedi doğumdan üç gün sonra bebeğime mama vermek zorunda kaldık. Sanırım yorgunluktan oldu doğumdan beri doğru düzgün uyuyamadım. Bebeği emzirmek için sürekli kalktığım için. Göğüslerim yara içinde doğumdan bir ay önce lanolin kullanmaya başladığım halde bir işe yaramadı emzirirken ağlamamak için zor tutuyorum. Gazı var ağlamaktan sesi kısılıyor kendimi yetersiz hissediyorum. Biraz önce baktığımda gözleri hafif sararmıştı yarın doktora götüreceğim. İştahım yok midem bulanıyor doğumdan sonra her şeyi unutursunuz diyorlardı ben her saniyesini hatırlıyorum resmen travma idi. Eşimden Allah razı olsun çok büyük destek bana. O gün 3 kilo vermiş stresten. Allah herkesin yardımcısı olsun gerçekten ben böyle bir şey olduğunu bilmiyordum doğumun. Depend hiçbir işe yaramadı hemşire gelip gidip kanamamı kontrol ettiği için eşime normal hasta bezi al gel bununla olmaz evde kullansın bunu dedi. Hala hasta bezi kullanıyorum keşke almasaydım Depend. Rezene çayı felan içiyorum incir yiyorum komposto içiyorum iştahım el verdiği kadar, süte bir faydası olmadı. Ben şuan çok zorlanıyorum inşallah acılarım biter ve geçer bu günler. Tek güzel yanı bebeğimin kokusu. Hayırlı geceler anneler Rabbim hepinizin yardımcısı olsun.