Arkadaşlar merhabalar Çerkezköyde bildiğiniz gibi 2 özel hastane var.Optimed konusunda hiç iyi şeyler duymadım .Oradı şuan kenarda dursun lakin İrmet hastanesinde doktorları sizlerle bir konuşalım.Ben 16 haftalıkken Sezer beye başladım.Devletteki doktor 2li taramayı gereksiz bulmuştu Sezer bey benim için önemli anomali çıkması durumunda doğumu ona göre değerlendirip yapıyoruz gelişimleri farklılık gösteriyor bu bizi yanıltmasın dedi.Bende tabiki siz nasıl öneriyorsanız dedim 4lü tarama testini yaptırdık(2linin zamanı geçtiği için).Ama burada şu detaya girmek istiyorum ultrason muayenesi sırasında ben hocam ense kalınlığı ve burun kemiği ölçümüyle anomalileri tahmin edebiliyordunuz bildiğim kadarıyla bir sıkıntı var mı dediğimde.Bana öyle bir şey yok anlaşılmıyor dedi.Bu beni çok korkutmuştu açıkcası çünkü ben kulaktan dolma bilgilerle değil bir kaç doktorun ağzından duyduğumla ve kitaplarda okuduğumla söylemiştim.Sanırım bir sorun var ve şimdiden telaşlandırmak istemiyor diye düşüne düşüne sonuç çıkana kadar 1 hafta kendi kendimi yedim.Çok şükür sonuçlar temiz çıktı.
İkinci kez kontrole 21 haftalıkken gittim .
2 kontrol 1 sonuç gösterme varsayarsak 3 kez Sezer bey ile diyalog kurma imkanı buldum ilk gittiğimden beri içimde bir soğukluk oluştu ama ön yargıyla yaklaşmak istemedim fakat şimdi eleştirilerime gelmek istiyorum.
Aşırı sessiz sakin bir adam normalde duymakta zorluk çekiyorsunuz birde bu corona günlerinde maskeli olduğu için neredeyse adamın içine girecektim duyabilmek için.(Bunu bir eksi olarak yada artı olarak söylemiyorum adamın karakteri olabilir)
Fakat bu sakinlik yanında donuk bir ifadeyi getiriyor ben isterimki güler yüzlü olsun candan olsun ben bir nebze olsun daha rahat olabileyim yanında.
Bilgisi konusunda eleştirmek bana düşmez bunu yargılayamamda ne sorsam cevabını aldım fakat önemli olan nokta şu ki ben sordugum sürece bilgilendim.
Odadan girdiğinizde hoşgeldin diyip bir sorun var mı diyor sen yok dediğin sürece senin hakkında bir bilgilendirme almıyor sadece ultrasona bakıyor iyi yada kötü diyor bebeğin kalbini gösterip boy kiloyu söylüyor bu kadar.Ve sonra uğurlanıyorsun.
Kendi kilomu bile tartıyı görüp kendim çıkabilir miyim diye izin alarak tartıldım düşünün merak edip ilerleyişim bu konuda takip edilmedi.Ki hamilelikte kilo alımı önemli bir konudur .
Sezer beyle ilgili çok donuk ve ilgisiz diyebilirim bilgisiz diyemem haddime değil.
Bu yüzden doktorumu değiştirmek istiyorum. Salih beyin adını da çok duydum
Salih beye gidenler, doğum yapanlar yazıp açıkça bilgilendirebilirlerse çok sevinirim.