Kızlarrr merhaba son 2 ayını sıkıntılarla geçirdiğim bi gebelik ve sonunda cennet bahçemin kollarımda oluşunun hikayesini yazmak istedim size bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşayan annelerimize biraz destek ve moral olmuş oluruz belki 🤰🥰 22.hafta detaylı ultrasona kadar hiç bir sıkıntı yaşamamıştım gebeliğimde kızlar taki detaylıda rahmimin her iki tarafındaki damarlardada darlık olduğunu öğrenene kadar😏 perinatoloji uzmanı her iki taraftada darlık var şu anda bebeğinde hiç bi problem yok gelişimi haftasına göre normal ama zaman geçtikçe bebeğin büyüdükçe bu tansiyonada dönüşebilir bebekte beslenememeyede erken doğuma da sebebiyet verebilir bundan sonra sıkı takip altında olalım sen canını sıkma bunlar olmayadabilir biz kan sulandırıcı başlayalım sana dedi tabi ben çok üzüldüm korktum ya dediklerini yaşarsak ya bebeğime bişey olursa diye 2 haftada bir kontrole kontrole gitmeye başladık 30.haftaya kadar hiç bir problem olmadı hatta kızımın gelişimi kilo alımı çok iyiydi 30.hafta kontrole gittiğimizde kızımın sadece karın bölgesinde 2 hafta gelişim geriliği başladığını öğrendim kilo alımıda zayıflamış plesantaya kan gitmediği için kızım beslenememeye başlamış amniyon sıvısında azalma olmuş bunları biliyoduk zaten dedi doktorum bundan sonra haftada bir kontrol dedi ben hep düzelceğini ümit ederek kontrollere gitmeye devam ettim ama 32.haftada artık bebeğe giden kan iyice azalmış oksijen seviyesi düşmeye başlamış seni yatıralım kontrol altında bakalım doğumu gerçekleştirebiliriz bebek artık beslenmiyo gelişim geriliği 4 haftaya çıkmış dedi tabi benim başımdan aşağı kaynar sular döküldü kızım daha 1400 gramdı çok küçüktü çok üzüldüm çok dua ettim 2 gün hastanede yattım sürekli nst ve oksijen desteği ile kontrol altında kaldım düzelmeye başlayınca biraz daha bekleyelim diyip taburcu etti beni doktorum öyle böyle derken kontrollere devam ettik az da olsa kızım kilo almaya başladı 37 haftaya kadar geldik 1 nisanda kontrole gittiğimde doktorum bu kadar yeter artık hadi seni doğurtalım dedi tabi ben şok oldum kızım yanıma gelebilcek mi kilosu ultrasonda 2300 dü acaba kaç kilo doğucak sağlığında bi sıkıntı olucak mı derken beni servise indirdiler annemle eşim kapıda beni bekliyolardı devlet hastanesi olduğu için yanıma almadılar kimseyi doğum yapana kadar 1 nisan saat öğle 2 civarı önce alttan rahim ağzı yumuşasın açılma olsun diye fitil koydular 4 saat sonra bana etki etmeye başladı 3 cm açılmam olmuştu doğumhaneye indirdiler artık orda beklemeye başlamıştım sürekli nstye bağlı bi şekilde sancılarım vardı ama çok fazla etkilenmemiştim artık gece 12 yi geçmişti saat sancılarım artmaya başladı belimin ağrısından yatamıyorum artık kızlar ve açılmam hala 3 cm kaç saattir hiç bi ilerleme olmamış doktor beklicez ilk doğumun böyle olması çok normal dedi tabi bide bana sorun bekleyebiliyomuyum artık saat sabah 8 oldu o kadar çok yoruldum ki artık kimseden haber alamıyorum sancılarım iyice arttı nöbet değişimi oldu gelen doktora hocam artık dayanamıyorum bişeyler yapın dedim kontrol etti hala 3 cm suni sancı verelim hızlandıralım dedi suni sancı verdiler saat 11 buçuğa kadar suni sancıyla baş ettim tabi ettim denilebilirse tekrar kontrol ettiler ve 5 cm açıklık hadi suyunu patlatalım dahada hızlansın dedi doktor suyumu patlattılar ve tabiri caizse o andan sonra bende patladım akşamdan beri bişey yaşamamışım dedim sürekli ıkınma hissi gelmeye başladı bende bağırmaya başladım doğal olarak kızımın içerde kalp atışları düşmeye başlamış bi anda başıma doluştular saat öğlen 1 de beni apar topar sezeryana aldılar anlıcağınız 1 gün boyunca sadece sancı çekmiş oldum genel anestezi oldum gözlerimi açıp kendime geldiğimde saat 3 tü annem ve eşim yanımdaydı kızımı getirmemişlerdi hala bi kaç kızımı sordum eşim soruyorum ama birazdan getirirler kötü bişey olsa haberiniz olurdu diyolar dedi beklemeye başladık yarım saat sonra ebenin kucağında sarılı bi şekilde simsiyah saçlı cılız sesli bi cennet bahçesi geldi kızlar size o anı anlatamam o kadar küçüktüki 2230 gr doğmuştu eşimle annem bi yandan ben bi yandan ağlamaya başladık hele bi kokusu vardı şu dünyada duyabilceğim en güzel koku şimdi evimizdeyiz yanı başımda uyuyor benim minik kızım🥰👼🏻 Doğumun her ikisinide tatmış gibi bişey oldum kızlar sezeryandan korkmayın evet ilk 2 gün canınız çok acıyor ama sonra geçiyor bol bol yürüyün gazınız ve kabızlığınız olmasın diye katı şeyler tüketmemeye çalışın bol su için ve kendinizi evladınıza adapte edin o herşeyi her acıyı unutturuyor emin olun🙏💞
Biraz uzun oldu hakkınızı helal edin. Rabbim hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar nasip etsin 💞
🌸02.04.2020- 13.10 Umay Sare🌸