Nurcan33 Arkadaşlar anne karnında bebek sağlıklı ve normal kiloda doğması için besin olarak neler onerirsiniz?
hulyatkknt Nurcan33 süt, muz, kuruyemiş. Akşam beşten sonra meyve veya tatlı yemiyorum. Doktorum önermişti.
Gmze23 Nurcan33 ceviz, badem bunlar çiğ olacak, kuru üzüm siyah olanı sarı olanı değil. Yumurta, süt, bal, muz, elma, (ıspanak, marul) bunlarda bol miktarda demir mevcut çocuğun kemik gelişimi açısından çok iyi canım. ☺️
Gunes6510 Nurcan33 canım ben suan 37+4 üm bebek 3505 kg ben yazdıklarımı yedim şimdi de hurma yemeğe başladım
hulyatkknt Nurcan33 biz 30 haftalık olduk ben baştan beri aynı şekilde besleniyorum canım haftada nerdeyse dört beş gün yumurta, muz, kuruyemiş tüketiyorum. Ben pek kilo almadım ama bizim oğlan fazlaca önden gidiyor yediğim besinlerden diye düşünüyorum bende. Her gün sabah kahvaltıda haşlanmış yumurtanın yanına birkaç ceviz yiyerek başlayabilirsin 🥰
Nurcan33 hulyatkknt 5 aylık olduk bizde biraz kilo aldım acaba bebegimizde kilo aliyor mu 😂😂 bende baya bi araştırdım bebeğe kilo aldıran muz yumurta ve kuruyemişler ne kadar faydası oluyor acaba
hulyatkknt Melismerve 30+5 iz canım bugün gittim kontrole 2153 gram olmuş paşam. Genetik olayına katılıyorum zira eşimin ailesi de benim ailem de kısa boylu zayıf pek kimse yok. Bende toplamda 8 kg aldım.
Kardelenyigit Düzenli olarak hergün muz süt ceviz mevsimsel meyve yoğurt vs yiyorum sebze yerim 14 kilo aldım ama yarısı zaten bebeğim için ve kızım 2 hafta öndedir hep ☺️Birde genetik olduğunu düşünüyorum ben 4.500 eşim 3.800 doğmuş,sağlıklı olsun yeter İleri vs önemi yok 😊
hulyatkknt Nurcan33 genelleme yapamam ama ben ve gelinimiz bu şekilde beslendi. Düzenli süt, kuruyemiş ikimiz de az kilo aldık durumlari da iyi bebelerin. Tabi bünyeden bünyeye göre değişiyordur. 😊 kontrole gidince bakarsınız nasıl kilosu, gelişimi genişinizin.
hulyatkknt Gmze23 bende bu hafta yeşilliğe sardım resmen sabahları otlaniyorum. Dereotu, roka, maydanoz normalde hiç yemezdim şifa niyetine otlaniyoruz işte 🥰🥰
Nurcan33 hulyatkknt 19 haftalıkken kontrole gittim bebek 380 gr dedi doktor gelişimi haftasına göre uyumlu bi sıkıntı yok dedi bana gore cok az gibi geldi 🤭😁😁
Bilgebykl Nurcan33 proteinin bebegi buyuttugunu soyluyorlar, protein agirlikli beslenmelisiniz. Et, balik, sut, yogurt, nohut gibi baklagiller ve yer fistigi, ceviz gibi
hulyatkknt Nurcan33 canım kilo olayalrina bence 24. Haftadan sonra bak ben inan hatırlamıyorum bile o dönemdeki kilosunu daha yeni kese modundan çıkmış annesi çocuk ne kilosu boşver 🤣