Emrine hulyatkknt aile hekimi tiroidin 6 yı geçmiş gebelik zehirlenmesi olur hemen dahiliyeye dedi …ben pek anlamıyorm …
hulyatkknt Emrine tsh in geçmemiş ki. Bütün değerler evet göz önüne alınır ama hamilelik tiroidinde sadece tsh a da bakılıyor olabilir beni de sağlık odağındaki hemşire demirin çok düşük b12 çok düşük şöyle böyle diye diye endiselendirdi ağladım çocuğuma bişi olacak diye ayrı ayrı kadın dogumculara gittim değerler iyi dedi. Anlayacağın bu işin uzmanlarına zaten gitmişsin tsh değerin çok iyi allahın izniyle bişi olmaz merak etme sen
fosforlukalem Emrine olur mu öyle şey 😑 5 küsürdü benim 6. haftada direkt ilaca başladım. Şu an 23. hafta bitmek üzere her ay kan verip duruma göre ilac dozunu ayarlatıyorum. Tiroid önemli bişey bebeğin gelişimi için vs. Başka bi doktora gidin bence
Sinemes Emrine Bencede hemen bir doktordan ilaç yazdırmalısın. Benim gittiğim doktor da tsh değerim 4-5 olmasına rağmen ilaç yazmadı, yükselmesi normal yürüyüş yap dedi ve gönderdi. Yurtdışında doktora gittim hemen ilaca başlattılar, hamilelikten sonrada tekrar kontrol edip dozajı yükselttiler üstelik. Şakaya alınacak bir durum değil maalesef, inşallah en kısa zamanda düzgün bir doktor bulabilirsin.
byza12 Canım bende 9+4 üm geçtiğimiz hafta sonuçlarımı aldım 4.6ydı benim değerimde ilaç yazdı 2 hafta sonra tekrar gel dedi yine bakıcaz orana düşmezse mgramını yükselticez dedi düzenli kullanıyorum şimdilik
hulyatkknt Betl_ay06 hamilelikte bildiğim kadarıyla 2.5 nin üstüne çıkınca doktor tekrar tahlil istiyor. Birde olan arkadaşlarımın ilaç icmemelerine rağmen düşmüştü ama 2.5 un üstüne çıkınca tedaviye başlıyorlar ufak dozlarla. Benim tsh hafta lik 100 mg içmeme rağmen 4 den 5 den aşağı maalesef inemiyor kadın doğum doktorum da daha fazla.yuklenemeyiz diyor bizde bor kısır döngünün içindeyiz 🤦🏽♀️
Ebrulig Merhaba benim ilk 4,72 çıktı sonra ilaç kullanmadan 3,16’ya düştü. Yine de ilaç tedavisine hemen başlattılar. En son 2,47 e düşmüştü. Deneyimlerime göre senin değerlerin benimkindende yüksek, normal karşılanmaması gerek
Nsa Benim de 2.95 çıkmıştı 9 haftalıkken sağlık ocağındaki hemşire ve doktor normal dedi doktoruma kontrole giderken götürdüm sonucu tsh yüksek 2.5 altında olması lazım dedi tahlil yaptı tekrar eğer düşmediyse ilaca başlıcaz dedi çok şükür düşmüştü iyi ki sağlık ocağına güvenmeyip doktora sonucu götürmüşüm
Nur-ten Emrine canım bende hamileliğimi öğrendiğimde gittiğim doktor herşey normal dedi ama doktorda kendimi rahat hissetmedim diye değiştirmiştim aynı tahlillerle ikinci gittiğm doktor tiroidin yüksek ilaca başlamamız lazım dedi 7. Haftada ilaca başladım. Diğer doktora kalsa hiç bişey yoktu. Şimdi 27. Haftadaym ve ilacın dozunu yükseltti doktorum sınıra yaklaşmış biraz tiroidim bebek büyüdükçe normal olduğunu söyledi doktor. Hamilelikte genelde tiroid çıkarmış ama doktorunn sana gerekli tedaviyi başlatması gerekirdi çok önemli çünkü
Evita Emrine yani şöyle söyliyim benim hep değer aralığında kaldığı halde asla bıraktırmıyorlar ilacımı 😳hem kadın doğumcum hem dahiliyeci. anlamadım ben sana neden öyle diyorlar. Başka bir nedeni olabilir mi ? Yanlış da yönlendirmek istemiyorum.
Betl_ay06 hulyatkknt teşekkür ederim benim normal değerde çıktı doktor yukselir hamilelikte bide dusuk dozda hapa başlattı ondan sormak istedim
morsunbul95 Emrine ben ilk vermiş olduğum Kan tahlilinde 3.7 çıkmıştı Dr birşey demedi . Tesadüfen fark edip sorduğumda gozden kaçmış dedi 😤😤 ertesi gün sağlık ocağında kan vericem değerin 7-8 arası birseydi yalan olmasın. Özelde muayene oluyorum ben endokrinoloji bölümüne gidip kan testini Dr gösterdim ultrason ile troitlerime baktı ve hemen ilaç yazdı . Normal değer 2 ve altında olması gerekir. Bence siz başka bir Dr gidin ona testlerinizle ve direk ilaç istediğinizi soyleyin
Keskinoglu Emrine bende bugün gittim endokrolojiye 3 çıkmıştı değerim hemen ilaç verir.size eden vermiyorlar anlamadım.
Keskinoglu Bana ilaç olarak levotiron verdi 3 gün icicem haftada şimdilik.1 ay sonra kontrol edilecek..Herkese aynı ilacimi veriyor acaba.bebege zararı yok dimi bu ilacın.
Htcytm Keskinoglu hayır yok hatta gerekli görüldüyse kullanılması gereken ve kafaya gire asla bırakılmaması gereken bir ilaç zarar değil yararı var 😇
Htcytm Keskinoglu hayır yok hatta gerekli görüldüyse kullanılması gereken ve kafaya gire asla bırakılmaması gereken bir ilaç zarar değil yararı var 😇