Meraba kızlar.
Şimdi dogum hikayemi anlaticam, bastan soyleyim tum açıklığıyla anlaticam ama herkeste ayni olacak diye bisey yok tabiki. Haa bide belki uzun olabilir biraz onuda soyleyimde😂
40+3 te dogum yaptim aslinda benim sipanin hala gelecegi yoktu ama mecbur dogmak zorunda kaldi😊
Ben 38den sonra okadar cok yuruyus okadar cok is yaptimki gelsin diye ama yok gelmek istemedi benim kuzuşum. Hergun bi en az 30 defa merdiven inip ciktim hergun cam kapi temizlik yaptim bide 16 aylik prensesim var onun pesinde ordan oraya . Hergun aksam kizimla dans ettik en az yarim saat ama hic biri fayda etmedi az bisey sanci yapip gecti. Dogumdan 3-4 gun once suyum sizmaya basladi aslinda ben bilmiyodum su oldugunu akinti gbi ayni. Neyse artik 4.gunun sonunda ben surekli tuvalete gitme ihtiyaci hissediyorum cunku su sizdigi icin rahatsz oluyorum. Ben yurtdisindaym sokaga cikma yasagida oldugu icin once bi hastaneyi arayp soralim normalmi aceba bu sekilde olmasi dedim aradk kesinlikle gelin bilemeyiz bu sekilde belkide suyundur test yapalm dedi. Ama aksam 11 saat. Neyse apar topar kızımi kaynanama bıraktık biz hastaneye gittik testler nst fln yapıldı sonuc pozitif akan sey akinti degil su nstde 70lerde sanci ama ben hissetmiyorum ve 1 cm açıklık 🤦 Yatış yapildi 12 saat beklicez gelmezse suni sancı verilcek. Bekledk sancilar var gözüküyor ama bende hic bi degisiklik yok. Bu arada bana antibiyotik verdiler damardan 4 gundur suyum geldgi icin enfeksiyona karşı. Turkce ismini bilmiyorum ama vajinadan boyle ayakkabi bagcigina benzer bisey koydular aksam saat 6 oldu. İste ondan sonra basladi herşey. İlk yarim saat 40 dk hafif hafif geldi sancılar ondan sonra delirdim. Her 3 dkda bi geliyor bende sadece 2 cm aciklik var😲 bana bitane oda verdiler oraya gittik o gunde tum dogum odalari dolu hafta sonu olduğu içinde sadece 1 tane doktor var. Neyse ben Sürünüyorum suni sancidan dolayi tabi en ustlerde geliyor sancı bi ara nolur sezeryana alin beni bitsin dedigimi hatirliyorum ama iyiki beni dinlememisler. Saat 11e kadar ağla ağla ben mahvoldum. Beni dogum odasina alip epidural yapcaklar ama odalar dolu doğum var hepsinde. Doktor dedi bitane acil odamiz var eger dogum olacaksa orayi acacaz diye. Bende dedim nolur alin artik dayanamiyorum napiyosaniz yapin diye 5 dk icinde odayi actilar hazirladilar baktilar 4 cm açıklık hemen epidural yapildi ama o epidural yapilana kadar ben öldüm sanci aninda sabit durmak imkansizzz. Ondan sonra neyse yapildi sancilari hissediyorum ben ama aralardada uyuyorum. Doktor bana soruyo 0 la 10 arasnda kac sanci hissediyosun ben diyorum 10- 10 hatta 15 -20 ama bi yandan agliyorum kan ter icinde kalmışım hepsi bana guluyo olmaz 15-20 yok en yuksek 10 diye😂 neyse 12 oldu saat bakti hemsire 10 cm olmuş açıklık hemen doktor geldi simdi denemek istiyomusun biraz sonra deneyelimmi dedi bende hemen hemen deneyin ciksin bitsin sanci dedim cunku baska bi odada bekleyen bi dogum daha var. Sanci geldikce ikin dedi ama o ikinmaya gelene kdar sancilarda ben nasil bagiriyorum hatta bi ara esimin elini isirmisim hic hatirlamiyorum🙈 epiduralde bu sefer hiç ise yaramadi zaten herseyi hissediyorum. Neyse bi 4 guclu ikinmada yavrumu kucagima aldim ama o cikis anindaki rahatlik hic biseyde yok. Tum sancilarin bitiyor ve o cektigin sanci nasildi hatirlamiyosun bile nasil biseyse🤔😁 00.13 de 12 nisanda bebisim kucagimdaydi çok şükür 🤲 3.485 gr 51 cm doğdu.
Bu arada ilk dogumum 30 saat surmustu ama rahattim epidural aldgm icin hic sanci fln hissetmemistm uyuyarak dogum yapmistm resmen. Ondada once suyum gelmisti sancim yoktu bu arada🙈
Neyse herkesin vucudu farklidir ben bu sekilde gecirdim ama sizinki belki daha kolay geçebilir. Rabbim herkese hayirli ve kolay dogum nasip etsin inşallah. 🤲❤️